A Dangerous Method

Director
David Cronenberg
Runtime
1 h 39 min
Release Date
10 November 2011
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Liian dialogipitoinen, huomasi kyllä että näytelmästä sovitettu leffaksi. Kuitenkin erittäin kiinnostava aihe (Jung ja Freud kehittelemässä psykologisia teorioitaan), joten piti mielenkiinnon yllä.
***  Tipov 24.11.2012

Fassbender, Mortensen ja Kneightley tekevät erittäin hyvät roolit kaikki. Aika paljolti pelkkää dialogia (sopi odottaakin), mutta kuitenkin toimiva kokonaisuus ja hyvä elokuva.
***½  Puppe 2.5.2013

Tylsähkö ja päämäärätön elokuva kolmen kuuluisan psykologin kanssakäymisistä. Keira Knightleyn suoritus aiheutti välillä myötähäpeää.
**+  Konda 30.5.2013

Mun mielestä Keira teki hyvää työtä Dangerous Methodissa.
Puppe 31.5.2013

Keiran roolisuorituksesta: lähinnä se ihme naamanvääntely iski vastaan. Ei tosin muutenkaan mielestäni ollut Fassbenderin ja Mortensenin tasolla näyttelijäsuorituksissa.
Konda 8.6.2013

2 thoughts on “A Dangerous Method”

  1. Arvosana nousee puolikkaalla uusintakatselun myötä. Knightleysta sen verran, että alun hulluusjaksoissa neidin näyttely on pakotetun ja ulkoaopetellun oloista, mutta myöhemmin otteet kohenevat. Aihe, henkilöt ja keskustelut ovat äärimmäisen mielenkiintoisia (historiallinen pohja tiestysti korostaa tätä) ja vaikka elokuvallisia elementtejä olisi toivonut enemmän mukaan, on tämä mielestäni tähän saakka Cronenbergin paras elokuva. 3.5

    Reply
  2. Arvostus nousi taas. Freudin ja Jungin teoksia on tullut viime vuosina luettua enemmänkin ja se lisää ilman muuta tasoja leffan katsomiseen. Miesten vahvaa ja lupaavaa yhteisymmärrystä seurasi ideologinen välirikko, joka riipi molempia todella syvältä ja ylipäätän psykoterapian haparoivien ensi askelien seuraaminen on erittäin kiinnostavaa puuhaa. Freudin dokumentoitu taipumus pyörtyä vaikeiden puheenaiheiden seurauksena on ajatuksia herättävä ilmiö ja kertonee alitajuisesta toiminnasta jotain, mikä mieheltä itseltään jäi analysoimatta.
    Katselin myös kommenttiraidan tällä kertaa ja Cronenberg on todella nähnyt vaivaa kaikkien yksityiskohtien saattamisessa oikeaan valoon. Monet elokuvan keskusteluista pohjaavat päiväkirjamerkintöihin ja kirjeenvaihtoon, jotka ovat säilyneet jälkipolville tarkasteltavaksi. Knightleyn suoritus sai aikanaan kovaa kritiikkiä ja Cronenberg puolusti tätä kovasti, mutta pakko sanoa, että kallistun Kondan kanssa yhä enemmän samoille linjoille eli Keira vetää turhan pakotetun oloisesti monessa kohtaa. Elokuvan kokonaisvaikutelma on silti erittäin väkevä ja Fassbender ja Mortensen onnistuvat rooleissaan erinomaisesti. Tavallaan eleetön, mutta sisällöllisesti vaikuttava teos. 4

    Reply

Leave a Comment