Poster for the movie "A Star Is Born"

A Star Is Born

Director
Bradley Cooper
Runtime
2 h 15 min
Release Date
3 October 2018
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, Music, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Bradley Cooper tekee todella väkevän debyytin ohjaajana ja heittää siinä sivussa myös uransa parhaan roolisuorituksen. Kahden muusikon tiet kohtaavat kun toisen ura on laskussa ja toisen vasta alkamassa. Tarina (joka on filmattu aikaisemminkin) kantaa ja leffa on kuvattu erittäin tyylikkäästi, varsinkin lavaesiintymisiin on saatu välillä huikea fiilis aikaiseksi. Lady Gagasta ei itsellä paljon tietoa ollut ennestään, mutta naikkonen vetää loistavan roolin ja täytyy toivoa että Gaga jatkaa uraansa elokuvien parissa. Rakenteessa on pieniä heikkouksia, mutta fiilinki on leffassa kohdillaan.
**** Tipov 31.10.2018

3 thoughts on “A Star Is Born”

 1. Toinen katselu nosti arvostusta edelleen. Kässäri on perustaltaan hemmetin hyvä ja Matthew Libatique (Requim for a Dream, Black Swan) tekee aivan loistavaa jälkeä kameran varressa. Upeita lähikuvia, valaisuja ja yleistä tyylikkyyttä ei voi kuin ihailla. Musapuoli toimii loistavasti ja molempia pääosan esittäjiä tuli jo kehuttua aikaisemmin. Cooperin panos leffan suhteen on ylipäätään valtava, sillä hän oli osallistui ohjaamisen lisäksi myös käsikirjoittamiseen ja tuottamiseen ja opetteli kitaran soittoa sekä äänen madaltamista neljä vuotta (erittäin hyvin tuloksin).
  Loppupuolen rakenne ei ihan saumattomasti toimi kun ajassa otetaan suht isoja harppauksia, mutta mitään muuta nurinaa ei tämä upea leffa kyllä aiheuta. Vertailun vuoksi olisi hyvä tsiigata myös kolme aikaisempaa filmatisointia, joista ensimmäinen näki päivänvalon jo vuonna 1937. 4½

  Reply
 2. Star is Born tullut katottua pari kertaa ja on todella hyvä leffa. Varsinkin ensimmäisen kolme varttia on todella maukasta katseltavaa ja itseasiassa on muutaman kerran bisseä juodessa tullutkin katsottua vain alkupuoli leffasta.
  ****

  Reply
 3. Tämä oli kyllä hieno elokuva ja kokemus. Vaikka mielestäni elokuvan huipentuma tulee jo hyvinkin alkupuolella eikä ihan tähän samaan fiilikseen enää päästä loppupuolella, täytyy silti sanoa että leffasta pystyi nauttimaan täysin siemauksin.

  Libatiquen kuvaus on pääosin kyllä tyylikästä, mutta itseäni hieman häiritsi välillä kirkkaiden valojen käyttö kuvien taustalla. Lady Gaga ja Bradley Cooper vetäisevät kyllä mahtavat roolisuoritukset. Cooper onnistuu esikoisohjauksessaan kyllä mielettomän hyvin ja toivoa sopiikin, että mies jatkaa valitsemallaan tiellä. Tähtäimessä hänellä onkin ensi vuodelle suunniteltu myöskin musamaailmaan sijoittuva Bernstein.

  Fiilisleffa on kokonaisuutena nautittavaa katsottavaa ja pienistä puutteistaan huolimatta höllyn niukasti 4 tähden arvosanaan.

  ****

  Reply

Leave a Comment