A Teströl és Lélekröl

Director
Ildikó Enyedi
Runtime
1 h 56 min
Release Date
2 March 2017
Languages
Hungarian
Country
 Hungary
Genres
Romance, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Unkarilaisen naisohjaajan Ildiko Enyedin On Body and Soul tuli katsastettua Berliinin leffajuhlissa valtavan kokoiselta kankaalta. Erikoinen tarina samaa unta näkevistä työkavereista toimii kiinnostavalla tavalla ja kun mukana oli runsaasti pientä huumoria, niin viihdearvoakin löytyi. Hyvin positiivinen yllätys.
***  Tipov 13.2.2017

5 thoughts on “A Teströl és Lélekröl”

 1. Normaalin elokuvan vaatteisiin puettu erikoinen tarina omalaatuisista ihmisistä. Elokuva loistaa oikeastaan jokaisella osa-alueella ja pahaa sanottavaa on vaikea keksiä.

  Endre (valkokankaan ensikertalainen Géza Morcsányi) johtaa teurastamoa ja saa riesakseen Márian, järjettömän pedantin ja elämästä eriytyneen laaduntarkastajan (roolissa lumoava Alexandra Borbély). Tehtaalle palkataan myös testosteronia uhkuva uusi työntekijä, joka yhdessä Márian kanssa sekoittaa työntekijöiden rutiineja. Sonneille tarkoitettua seksuaalisia haluja edistävää ainetta katoaa ja poliisi kiinnostuu tapahtumista.

  Pääosanäyttelijät tekevät erinomaista työtä naisohjaaja Ildikó Enyedin ohjauksessa. Tarinan ja hahmojen vinksahtuneisuus pitää katsojan lumoutuneena elokuvan maailmaan täydellisesti alusta loppuun. Todellinen helmi! Toivottavasti tämä saadaan Suomessakin valkokankaille asti.

  ****

  Reply
 2. Tämähän tosiaan voitti Kultaisen Karhun! Eli luulisi, että saapuu sitten Suomenkin kankaille joskus ihmeteltäväksi…

  Reply
 3. Tuli nähtyä tämä leffateatterissa jo toisen kerran. Kangas tosin ei ollut ihan samaa luokkaa kuin Friedrichstad-Palastin järjetön ruutu, mutta leffahan on erinomainen. Kahden hieman elämästä vieraantuneen yksilön alitajuinen yhteys onnistutaan kuvaamaan mielikuvituksellisella ja vetoavalla tavalla. 3½

  Reply
 4. Tämä parani entisestään toisella katselulla. Mieletön helmi ja todella viihdyttävää katsottavaa. Kässäri on erikoislaatuinen ja onnistunut mainiosti. Ohjaajan puikoissa Ildikó Enyedi teki huikeaa työtä. Odottelen innolla naisen seuraavaa työtä. Tämä taitaa nousta meikäläisen listalle! 🙂

  **** 1/2

  Reply

Leave a Comment