Ali

Director
Michael Mann
Runtime
2 h 37 min
Release Date
11 December 2001
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Smicer
Spini
Tane
Tipov

Taisin kommentoida tossa taannoin että Mann luultavasti vetäis sadan joukkoon joka kerta kun kässäri ois suurin piirtein kohdallaan. Täytyy vetää nämä ylisanat takaisin. Alissa näkyy Mannin heikommat puolet eli omituinen kohtausten rytmitys (välillä jopa 10 minuutin pituisia musavideomaisia hehkuttelupätkiä, joiden merkitys jää sisällön puolesta lähes olemattomaksi) ja ylipitkät patsastelujaksot, joissa päähenkilön viileää olemusta vahdataan minuuttikaupalla yhteen putkeen.  Miami Vicessa oli vähän samaa vikaa, joskaan ei näin paljon, vika oli enemmän tv-sarjamaisessa kässärissä, mutta Spinillähän Vice on 100 joukossa ja niinpä kiinnostais miehen kommentit tästä leffasta. Eli uppoaako tämäkin?
**  Tipov 27.12.2010

Närkkeilyleffa Michael Mannilta. Tuli katottua tää pitkästä aikaa ja täytyy sanoa, että on vähän kuivakka. Will Smith mielestäni myös kyllä väärä kaveri Alin roolissa.
** Konda 29.4.2015

1 thought on “Ali”

  1. Pitkästä aikaa tuli katsottua Ali. Michael Mann ohjaa toki perus-tyylikkäästi, kuten miehen tapoihin kuuluu, mutta rakenne ei oikein toimi ja Will Smithin seesteinen ja pohdiskeleva tulkinta Alista on mielestäni aika erikoinen valinta. Nyrkkeilymatsit on sinänsä tehty laadukkaasti ja niiden vaiheet seurailevat todellisuutta. Kässärin puolesta tämä kuitenkin on pettymys, eikä kunnon fiilistä pääse syntymään. 2½

    Reply

Leave a Comment