Poster for the movie "Amélie"

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain

Director
Jean-Pierre Jeunet
Runtime
2 h 02 min
Release Date
25 April 2001
Languages
French, Russian
Country
 Germany France
Genres
Comedy, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Mielettömän kauniin näköinen ja kuuloinen. Täydellinen elokuva myös. Tästä tulee vaan hyvä olo ja sitä on ihan liimautunut ruutuun kiinni joka sekunti. Myös sellainen pieni, mutta valtavan iso elokuva, ihastuttava! Rakastettava! Taitaa olla myös kympin sakki lähellä.
*****  Puppe 15.11.2010

5 thoughts on “Le fabuleux destin d’Amélie Poulain”

 1. Ei oo meikän makuun tää leffa. Onhan tää ihan komea katseltavaa, mutta niin helvatan tylsä ja pitkäpiimäinen, että vaivoin jaksoi loppuun.
  **

  Reply
 2. Jokainen osa-alue hipoo täydellisyyttä ja harvinaisesti ulkomaiselle elokuvalle Amélie keräsikin 5 Oscar-ehdokkuutta (kässäri, kuvaus, ääni, lavastus, ulkomainen elokuva) voittamatta niistä kuitenkaan yhtään. Tähän ei kyllästy koskaan!

  *****

  Reply
 3. Amelien kuvallinen toteutus on todella kekseliäs ja suurella vaivannäöllä tehty. Värimaailmaan on kiinnitetty erityisen paljon huomiota ja varsinkin punaisen ja vihreän eri sävyistä löytyy upea kattaus. Audrey Tautou on nappivalinta pääosaan, eikä tähän oikein pysty ketään muuta kuvittelemaan tilalle. Kepeää ja samaan aikaan oivaltavaa huumoria riittää ja ohjaaja Jeunet onnistuu pitämään rakenteen liikkeessä, vaikka juonellisesti kovin isoja asioita leffassa ei tapahdukaan. Keskiö on enemmän elämän pienissä hetkissä ja niistä otetaan ilo irti. 4½

  Reply
 4. Ehkä tämä on mun uus jouluelokuva, kun tuli tämä aattona katseltua. Nautinto on suuri ja kokonaisvaltainen. Bruno Delbonnelin (Inside Llewyn Davis, Darkest Hour) kuvaus on maagista ja kekseliästä.

  *****

  Reply
 5. Amelien kieroutuneen ja metkan huumorin kruununa on omaperäinen visuaalinen tyyli ja älyttömän hieno musiikki. Jeunet osuu tässä myös ohjauksellisesti nappiin ja hahmot ovat todella mielenkiintoisia ja hyvin rakennettuja, vaikka ovatkin suorastaan karikatyyrisiä. Dominique Pinon kahvilan ärsyttävänä asiakkaana, Isabella Nanty hermoheikkona Georgettena ja Urbain Cancelier rasittavana pikkupuodin pitäjänä Collignonina ovat hersyvän hauskoja hahmoja.

  *****

  Reply

Leave a Comment