American Graffiti

Director
George Lucas
Runtime
1 h 50 min
Release Date
1 August 1973
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Comedy, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Pitkästä pitkästä aikaa tuli katottua kuuskytluvun teinien hengailusta kertova American Graffiti (tai jos haluaa haistella suomentajan ilmoille heittämää aivopierua, niin sitten Svengijengi ’62). Aika positiivinen yllätys kyllä meikälle, sille muistelin et tää ei ois ollu kovin kummonen pätkä. Rupesinkin kattelee leffaa tv:stä aluksi lähinnä sivusilmällä, mutta tarina solju niin mukavasti ja aidontuntuisesti eteenpäin, että oli pakko ruveta tapittamaan sitä ihan ajatuksella. Nähtävästi pienestä budjetista johtuen toteutus oli välillä vähän karhakka ja kulmikas, mutta omaan silmään se lisäs vaan aitouden tuntua. Tässä voi muuten bongata monta tuttua näyttelijää uransa alkutaipaleella ja heidän suorituksiaan olikin hauska seurata.
***½  Konda 27.11.2016

3 thoughts on “American Graffiti”

  1. Tämä on leffojen ehdotonta eliittiä. Tämän paremmin ei nuorison iloisen huoletonta ja samaan aikaan epävarmaa maailmaa ole kyllä kuvattu. Tuo on se 60-luvun Amerikka as we know it.

    ****

    Reply
  2. Mä en oo koskaan kauheasti syttynyt American Graffitiin, jonka suomennos on tosiaankin aivan anaalista. Tietty karhakkuus tähän kyl sopii, mut ite koen hankilöhahmot hieman stereotyyppisiksi, kun on haluttu saada kaikki periamerikkalaiset luonnetyypit mukaan. Ihan kelpo nuorisokuvaus siis kyllä, mut en arvosta niin paljon kun moni muu tekee. 2½

    Reply

Leave a Comment