Poster for the movie "American Honey"

American Honey

Director
Andrea Arnold
Runtime
2 h 42 min
Release Date
30 September 2016
Languages
English
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Ohjaaja Andrea Arnoldin kuvaustyyli on valtavirrasta poikkeavaa, mikä on sinällään positiivista. Hidas rytmi koituu kuitenkin kohtaloksi, kun leffan juoni on lähinnä velttoa hengailua. Tarina pyörii tarkoituksettoman oloisesti ovelta ovelle myyntiä harjoittavan nuorisoporukan ympärillä. Nuorisokuvaukset kliseet eli ryypiskely, pöllyttely, sekstailu ja roisit puheet eivät tarjoa mitään uutta aiheeseen.
**  Tipov 1.10.2019

2 thoughts on “American Honey”

 1. Kehuttu leffa oli aikamoisen paha pettymys. Shia Labeouf, joka on yleensäkin hemmetin ärsyttävä, vei viimeisenkin nautinnon leffasta.
  **

  Reply
 2. Teinityttö Star saa hieman tarkoitusta päämäärättömälle elämälleen liittyessään jenkkilää kiertelevän nuorisoporukan matkaan. Sasha Lane tekee debyyttiroolissaan erittäin hyvää ja työtä. Vaikka kamera on monesti aivan iholla, on Sasha mielettömän rento ja luonnollinen.

  Elokuvan kuvaustyyli käy niskakuvineen, tärisevine kameroineen ja iholla viihtyvän linssin vuoksi välillä hieman raskaaksi, mutta on ajoittain myös toimivaa ja tyylikästä. Shia LaBeouf on myöskin meikäläisen inhokkeja, mutta tässä hän mielestäni vetää hyvän roolin eikä ärsytä.

  Kyllähän elokuva tiivistämistä kaipaisi, mutta sen parissa viihtyy kuitenkin hyvin ja ajoittaisista käsikirjoituksen puutteista huolimatta se on ihan positiivinen kokemus. Sasha Lanen roolisuorituksen ansiosta arvosana nousee hieman.

  ***

  Reply

Leave a Comment