Anomalisa

Director
Duke Johnson, Charlie Kaufman
Runtime
1 h 30 min
Release Date
30 December 2015
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Animation, Comedy, Drama, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Charlie Kaufmanin tuotos on erikoisella animaatiotekniikalla tehty draama sisäiseen kriisiin ajautuneesta menestyvästä miehestä. Verkkainen tempo ei juuri haittaa, sillä kiinnostavia hetkiä ja tunnelmia on tarjolla riittävä määrä.
***  Tipov 17.3.2016

2 thoughts on “Anomalisa”

  1. Mielenkiintoinen ihmissuhdedraama, vaikkakaan en ymmärrä miksi tätä ei tehty oikeilla näyttelijöillä. Spike Jonze on toki aika eriskummallinen kaveri, joten toisaalta en ihmettele. Yhtä kaikki homma toimii erittäin hyvin ja tarina ja hahmot ovat erittäin hyvin rakennettu. Oli myös tavallaan mielekästä katsoa animaatiota, joka on tehty pelkästään aikuisille eikä tekijöiden ole tarvinnut yrittää miellyttää kaikenikäistä yleisöä.

    *** 1/2

    Reply
  2. Tietyt kohtaukset ovat ehkä hieman liian hitaita, mutta toisaalta tässä kehittyy paljon vahvoja tunnelmia ja tapahtumien tietty outous lisää jännitteitä kerrontaan. Ekalla katselulla en tainnut edes huomata, että kaikki lukuisat sivuosat puhuu sama ääninäyttelijä. Tälle erikoisuudelle löytyy tarinasta myös perustelu, vaikka sen oivaltamiseen voi mennäkin hieman aikaa. David Thewlis ja Jennifer Jason Leigh ovat pääosien puheäänenä ja hoitavat hommaan tyylillä. 3½

    Reply

Leave a Comment