Apocalypto

Director
Mel Gibson
Runtime
2 h 19 min
Release Date
8 December 2006
Languages
English, French
Country
 United States of America
Genres
Action

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Visuaalisesti huikea elämys. Lavastukseen iskettiin hurja määrä dollareita ja se näkyy upealla tavalla. Dean Semlerin kuvaus toimii kuin unelma ja tarinakin on erittäin mielenkiintoinen. Pidän todella paljon tämän leffan tunnelmasta ja toteavasta kerronnasta, jossa asioita ei liikaa alleviivata. Mel Gibsonille kuuluu iso kiitos siitä, että myös isoissa jenkkielokuvissa on alettu käyttää alkuperäiskieliä autenttisen tunnelman aikaansaamiseksi. Gibson käynnisti trendin jo Passion of the Christissa ja jatkoi sitä tässä.  Toivottovasti mies jatkaa ohjaamista, sillä kykyjä todellakin löytyy. Yksityiselämän sekoilut ovat vaikeuttaneet miehen projekteja, mutta toivotaan että jonain päivänä nähtäisiin vielä uusi mestariteos.
****½  Tipov 9.12.2015

3 thoughts on “Apocalypto”

 1. Ehdottomasti Mel Gipsonin paras ohjaustyö vailla kysymysmerkkejä. Harkitsin tätä joskus jopa listalle ja katsoin hiljattain uudelleen todella pitkän ajan jälkeen. Aivan en kuitenkaan vielä sadan joukkoon kelpuuta, mutta se on siinä ja siinä.

  Leffan tunnelma toimii todella hyvin ja kuten Tipi jo mainitsi kommentissaan, alkuperäiskielen käyttö tuo todella hienon lisäelementin. Itsekin toivon tämän suuntauksen aavan entistä enemmän jalansijaa leffapiireissä. Kerronta etenee hyvin ja kerrankin olen sitä mieltä, että liiallisella asioiden selittämisellä olisi vain pilattu kokonaisuus. Kolkuttelee tosiaan listaa, siksi tähdetkin näin korkealle.
  ****½

  Reply
 2. Huikea tunnelma ja sekä kuvaus että äänimaailma toimivat jyräävän mahtavasti! Ja todellakin alkuperäiskieli antaa myös jotenkin mahtavan säväytyksen. Jännittävä, tiivistunnelmainen, dramaattinen ja erittäin kiinnostava elokuva.

  **** 1/2

  Reply
 3. Nostin listalleni. Aivan täyttä vitosta ei kuitenkaan ihan kykene antamaan. Aivan ylivertainen leffa Mel Gibsonin ohjauksista. Jännitys on niin tiivistä, että voi melkein veitellä leikata. Sujuva kerronta, upea kuvaus ja alkuperäiskielen käyttö täydentävät mestariteoksen.
  ****½

  Reply

Leave a Comment