Apollo 10½: A Space Age Childhood

Director
Richard Linklater
Runtime
1 h 38 min
Release Date
24 March 2022
Languages
English
Country
 Netherlands United States of America
Genres
Animation, Science Fiction, Family, Adventure

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Smicer
Spini
Tane
Tipov

Richard Linklaterin animaatio on todella mainio ajankuva 60-luvun leppoisista päivistä Houstonissa. Leffa on täynnä pieniä muistoja ja yksityiskohtia, jotka tuottavat osuvia huomioita tuon ajan elämäntyylistä. Juonen taustalla on lähestyvä kuulento ja ylipäätään avaruuden valloitukseen liittyvä innostus. Oikein mainio hyvän mielen leffa.
***½  Tipov 14.6.2022

3 thoughts on “Apollo 10½: A Space Age Childhood”

 1. Richard Linklaterin semi-elämänkerrallinen Apollo 10½ on todella onnistunut teos 60-luvun esikaupunkielämästä Houstonin kupeessa. Henkilökohtaisiin kokemuksiin nojaten Linklater saa luotua elokuvaan mahtavasti aitoutta, syvyyttä ja sydäntä (jälkimmäisessä auttaa myös Jack Black, jonka sympaattinen ääni kuljettaa katsojaa läpi elokuvan).

  Leffan alkupuolella mietin, että oliko tämä vain budjettirajoitusten takia tehty animaationa (varmasti osin näinkin), mutta loppujen lopuksi täytyy todeta että tämä ratkaisu oli aivan oikea. Animaatio muotona sopii paljon paremmin tulkitsemaan Linklaterin muistojen nuoruusvuosia, joihin elokuvassa sekoitetaan aimo annos myös fiktiota.
  ***½

  Reply
 2. Todella mielenkiintoinen ja mielestä visuaalinen tyyli on ihan mahtava. Parhaiten mieleen jäi isän pidättelevät innonpurskaukset H-hetken jälkeen. Mainiota nostalgiaa ja hyvää kesäfiilistä paketoituna mielenkiintoisen ja omaperäisen tarinan sisään. Käsikirjoitus on todella onnistunut ja taattuun Linklater-tyyliin dialogi (ja monologi) on erittäin onnistunutta.

  *** 1/2

  Reply
 3. Tämä toimii oikein hyvin. Animointityyli miellyttää silmää, Jack Black jutustelee rennolla otteella ja pienistä yksityiskohdista on saatu kaivettua kiitettävän paljon lisäarvoa kuulennon ympärillä pyörivään perustarinaan. Hieno taidonnäyte Linklaterilta. Tämä on yksi hänen vahvan uransa kohokohdista. 4

  Reply

Leave a Comment