Before Midnight

Director
Richard Linklater
Runtime
1 h 48 min
Release Date
14 June 2013
Languages
English, Greek, French
Country
 Greece United States of America
Genres
Drama, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Smicer
Spini
Tane
Tipov

Loistavan sarjan päätösosa. Alkaa hieman teennäisesti ja tuli jo ajatelleeksi, että lässähtääkö homma. Mutta ei, dialogi alkaa kiinnostaa ja loppu on totaalista ilotulitusta. Kaiken kaikkiaan hieno kaari elokuvalla, kun homma paranee koko ajan. Hawke erittäin hyvä, eikä Delpy juuri kalpene.

Nyt-lehden Avola antoi 5 tähteä. En ole koskaan nähnyt hänen antavan täysiä.
***½  Tane 28.8.2013

Todellinen dialogielokuva. Woody Allenkin taitaa jäädä kakkoseksi tämän leffan papatuksen rinnalla. Mielenkiintoisia keskusteluja, mutta koko ajan ei pysy kiinnostus yllä. Hempeä ja toimiva päätös trilogialle, vaikkakaan ei ihan samalle tasolle yllä ensimmäisten osien kanssa.
***  Puppe 2.12.2013

4 thoughts on “Before Midnight”

 1. Tanehan oli näköjään todella tykästynyt tähän trilogian päätösjaksoon. Itse olen enemmän Pupen linjoilla eli mielenkiinto hervahti välillä. Ihan kelpo leffa kuitenkin. 2½

  Reply
 2. Päätösosa toimi toisella katselukerralla vielä aavistuksen paremmin. Visuaalista näyttävyyttä on ehkä aavistuksen enemmän edellisiin osiin verrattuna, hahmot myös saavat hieman aiempia osia enemmän syvyyttä, mutta toisaalta parissa kohdassa tarina polkee ehkä hieman liian pitkään paikallaan.

  Kokonaisuutena kuitenkin vahva elokuva ja hieno päätös todella hienolle trilogialle.

  *** 1/2

  Reply
 3. Linklaterin kokonaisuutena hieno trilogia mielestäni aavistuksen lässähtää viimeisen osan kohdalla, vaikka ihan kelvollinen elokuva tämä silti on. Tässä on muutama todella pitkä kohtaus, jotka eivät ihan jaksa kantaa kunnolla (varsinkin heti alussa autossa tapahtuva keskustelu) ja muutenkaan dialogi ei toimi niin luontevasti kuin aikaisemmin. Toisaalta päähenkilöiden ikääntyminen ja suhteen väljähtäminen tuovat uutta näkökulmaa parisuhteen käsittelyyn ja ylipäätään sarjan kaareen. 2½

  Reply

Leave a Comment