Poster for the movie "Before Sunrise"

Before Sunrise

Director
Richard Linklater
Runtime
1 h 45 min
Release Date
27 January 1995
Languages
English, German, French
Country
 Austria Switzerland United States of America
Genres
Drama, Romance

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Keskustelut ovat aiheiltaan kiinnostavia ja dialogi toimii suurimaksi osaksi oikein hyvin. Toisaalta paljon muuta tämä ei sitten tarjoakaan ja kun elokuvasta kuitenkin puhutaan, niin vähän jää kaipaamaan muitakin elementtejä.
***  Tipov 1.3.2014

2 thoughts on “Before Sunrise”

  1. Tuli katseltua Before-trilogia piitkästä aikaa, kun Criterionin uusi kokoelmaboksi löysi tiensä hyllyyn. Linklater on kirjoittanut erästä kaikkien aikojen luontevinta dialogia, eikä toki väheksyä sovi ohjauksen osuutta eikä varsinkaan Ethan Hawken ja Julie Delpyn mieletöntä kemiaa valkokankaalla. Tunnelma on superhyvä ja matkailufiilikset nousevat tunnelmallisessa Vienin ympäristössä.

    Dialogia on hurja määrä, mutta se on niin toimivaa ja saumatonta, että tarina pitää todella tiukasti otteessaan. Ehdoton klassikko ja Linklaterin uran hienoin teos.

    **** 1/2

    Reply
  2. Tämä on hieno elokuva, jonka vahvuudet ovat nimenomaan sisällössä. Asetelma on jo lähtökohdissaan kiinnostava ja tarina kulkee taitavan dialogin saattelemana koko ajan luontevan oloisesti. Alkupuolella Ethan Hawken suorituksessa on mielestäni parissa kohtaa pientä hakemista, mutta kokonaisuutena toki vahva suoritus ja Julie Delpy on erinomainen. Pidän erityisesti siitä miten Linklater malttaa lopettaa leffan suhteellisen nopeasti, eikä sorru Hollywood-tyyliseen pitkitettyyn sentimentaalisuuteen. Klassikkoelokuva. 4

    Reply

Leave a Comment