Big Eyes

Director
Tim Burton
Runtime
1 h 45 min
Release Date
24 December 2014
Languages
Italian, English, French
Country
 Canada United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Bioleffa taiteilija Margaret Keanesta ja hänen aviomiehestään Walterista, joka tekeytyi Margaretin taulujen maalaajaksi, oli yllättävän yllätyksetön, joskin ihan mukavasti etenevä, perusteos Tim Burtonilta. Itseasiassa ainoastaan lopun oikeussalikohtaus ihme heilumisineen näytti Burtonimaiselle ja kun sitä vertas muun leffan tyylin tuntui se vähän irralliselle. Olikin aika yllätys lukea leffan jälkeen, että Walterilta oli tosiaan lähtenyt homma lapasesta oikeudessa ja kohtausta oli itse asiassa laimennettu todellisuudesta, jottei se tuntuisi niin oudolta katsojassa.

Big Eyesissa oli havaittavissa monen bioleffan perisynti eli tarve rastittaa tietyt boksit kohteen elämästä ja sitten vähän kuin rakentaa jotain näennäisesti kiinnostavaaa siihen taustalle. Siinä mielessä vähän aikaa sitten katsomani loistava Mr Turner eroaa genren perustuotannosta. Siinä ei ollut sellainen fiilis, että katsojalle tuputettiin vain kaverin merkkipaaluja, vaan sen sijaan tuntui siltä, että olisi päässyt kuin sivustakatsojana seuraamaan herran normaalia, mutta silti kiinnostavaa, arjen aherrusta.
**½  Konda 9.5.2016

1 thought on “Big Eyes”

  1. Burtonin leffaksi yllättävän tasapaksua menoa, kuten Konda jo viittasikin tuossa. Mielestäni tunnelmaa ei saatu rakennettua realistisen ja luontevan oloiseksi, vaikka siis tositapahtumien pohjalta mennään. Timiltä jotenkin liian löysä lähestymistapa aiheeseen ja kun juonen peruskuvio on alusta lähtien arvattavissa, niin tylsän puoleinen vaikutelma tästä jäi. 2

    Reply

Leave a Comment