BlacKkKlansman

BlacKkKlansman

Director
Spike Lee
Runtime
2 h 15 min
Release Date
9 August 2018
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Crime, Drama, Comedy, History

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Mielestäni Spike Leen uran paras elokuva tähän mennessä. Viihdearvo on hyvää luokkaa, ainoa harmi on se, että poliittinen saarna puskee välillä läpi turhan peittelemättömästi. John Davis Washingtonilla on mahtava afro ja mies on hyvä pääroolissaan. Jasper Pääkkönen tekee isoimman suomalaisen Hollywood-roolin mitä on nähty. Punaniskarasistia näyttelevä Pääkkönen puhuu englantia yllättävän natiivisti. Jasperin hahmo on kirjoitettu hyvin stereotyyppiseksi, mutta ruutuaikaa tulee mukavasti.
***  Tipov 29.8.2018

5 thoughts on “BlacKkKlansman”

  1. Vähän liikaakin huumoria ängetty tähän, mutta oikein hyvä ja viihdyttävä leffa. Loppu oli yllättävä ja löysin itseni taputtamasta muun yleisön kanssa lopputekstien alettua. Koskaan ennen en ole moista kokenut (aplodeja) leffafestareiden ulkopuolella.

    *** 1/2

  2. Mikäs siinä lopussa oli liikaa? Ei minusta mitään, mutta alussa sen sijaan oli. Palopuheita olisi voinut leikata reilusti, pointti olisi tullut ymmärretyksi vähemmälläkin. Mutta siinä olikin leffan ainoa miinus. Juoni oli aivan loistava, näyttelijät huippuja ja musiikki ihan 10+. Soundtrack söi päässä varmaan koko seuraavan viikon. Denzelin poika oli täydellinen valinta rooliinsa, just perfect. Eikä Jasperkaan huono ollut, häntä tietysti tuli kuunneltua erityisen tarkkaan.

    En ole elänyt 70-luvulla Yhdysvalloissa, eli on vaikea ottaa kantaa siihen onko leffan ajankuva millainen, mutta eipä tämä mikään dokumentti olekaan. Viihdettä tositapahtumiin pohjautuen, oikein tasokasta sellaista.

    4

Leave a Comment