Brazil

Director
Terry Gilliam
Runtime
2 h 12 min
Release Date
20 February 1985
Languages
English
Country
 United Kingdom
Genres
Comedy, Science Fiction

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Konda, olen nähnyt tuon elokuvan Brazil ja se on HUONO!! Älä vaan odota suuria, sillä tein sen virheen ja petyin kunnolla.
Spini 18.3.2005

Oon näny Brazilin, enkä tykännyt ollenkaan. Tollaset fantasia-scifisekotukset ei oo mun mieleen. Se tais löyhästi perustua Orwelin 1984 -romaaniin, jonka luin vasta leffan jälkeen, joten nyt se vois avautua toisella tavalla, jos viittisin vain kattoa.
Tane 18.3.2005

2 thoughts on “Brazil”

  1. Vaikeasti avautuva, mutta todella kiehtova ja visionäärinen elokuva Terry Gilliamilta. Kuvitteellisessa, totalitaarisessa valtiossa asuva virkamies pakenee ahdistavaa todellisuutta fantasioihinsa ja pikku hiljaa näiden kahden alueen välinen rajaviiva alkaa horjua. Tarinan ideat pohjaavat tosiaankin osittain Orwellin romaaniin. Lavasteet ovat kekseliäitä ja koko kerronnan ote on Gilliamille ominaisesti hyvin omaperäinen. Jonathan Pryce on tosi hyvä epävarmuudessa kieriskelevänä päähenkilönä. Ensimmäisellä katselulla en ymmärtänyt leffaa riittävän hyvin (vaikka pidin jo silloin), mutta toinen kerta nosti kokemuksen jo loistavalle tasolle. Tämä on kyllä elokuva, josta kannattaa lukea hieman etukäteen ennen katsomista, jotta ei käy kuten Spinille ja Tanelle. Tosin kumpikaan ei tunnu muutenkaan ymmärtävän elokuvia, joissa on useampia todellisuuden tasoja. 4

    Reply
  2. Tämä oli ihan mielenkiintoinen, vaikkakin ehkä hieman ajan hampaan kaluamalta leffa näyttääkin. Tyyli toki on aika taattua Gilliamia ja kyllä tässä yhtymäkohtia on Blade Runneriin, vaikka sille tasolle ei toki lähellekään ylletä.

    ***

    Reply

Leave a Comment