Che: Part Two

Director
Steven Soderbergh
Runtime
2 h 11 min
Release Date
21 May 2008
Languages
, , Spanish, English
Country
 Spain France United States of America
Genres
Drama, History, War

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Che osat 1 ja 2. *** tähteä molemmille. Mietin jopa neljää. Kuvattu todella tyylikkäästi ja Benicio loistaa pääosas. Käsikirjotuksellisesti oli pettymys, sillä jää vähän ulkokohtaseksi, mutta kaikkiaan hienosti tehty ja haluan ehdottomasti nähdä nää vielä uudestaan.
***  Tipov 22.11.2009

Korjaan muuten Che leffoille antamani tähdet eli kyllä ne neljän tähteä ansaitsee sittenkin.
**** Tipov 2.12.2009

Katsoin raskaan joulupäivällisen päälle vieläkin raskaamman elokuvan, Che osa II. Soderbergh epäonnistui täydellisesti näiden Che leffojen kanssa. Ykkösessä Benicio veti sentään loistorooliin ja kantoi leffaa, mutta tässä hänen suorituksensa oli mielestäni paljon huonompi (saattaa johtua vain siitä että hän oli paljon vähemmän kameran edessä), tosin hän oli edelleen leffan parasta antia.
**  Konda 25.12.2009
Alkupuoli vahvempi kuin ykkösessä, mutta tässä rupesi entistä enemmän ärsyttämään tärisevä “dokumenttikamera”. Välillä oikein raivostutti, kun kameraa ihan selvästi tahallaan värisytettiin ilmeisesti autenttisen tunnelman hakemiseksi. Mielestäni tarina olisi kaivannut hieman värikynää ja särmää, jos alkuperäisestä tekstistä sai vain näin keskinkertaisen leffan aikaiseksi.
**½  Puppe 10.12.2013

2 thoughts on “Che: Part Two”

  1. Che Guevara oli melkoinen idealisti, kun lähti Kuuban onnistuneen vallankumouksen jälkeen katetusta herkkupöydästä Bolivian viidakkoon puuhaamaan toista kumousta sorretun kansan puolesta. Tällä kertaa väestö ei ollut valmis liittymään taistoon ja sissiliike jäi lopulta armeijan jyrän alle, päättäen myös Chen elämän. Tämä kakkososa ei toimi niin hyvin kuin ykkönen, sillä tässä pysytään melkein pelkästään käytännön elämän kuvauksessa ja Chen ajatuksellinen puoli jää paitsioon. Tästä syystä Beniciokaan ei pääse samalla tavalla esille kuin ykkösessä. Tapahtumat ovat kuitenkin kiintoisia ja realismin sävy on vahva. 3½

    Reply
  2. Nostan tämänkin neloseen, eli samaan arvosanaan kuin ykkösen. Pupen ja Kondan nuiva suhtautuminen ei kerää sympatiaa, nimittäin Soderberghin valitsema tyyli on mielestäni hyvin tehokas. Kässäriin ei ole tungettu ylimääräisiä juonellisia koukeroita, vaan keskittyminen pysyy yhä epätoivoisemmaksi käyvän sissisodan karuissa tunnelmissa. Tässä on realismin tuntua ja historian havinaa, joka vetoaa itseeni kerta kerralta enemmän. 4

    Reply

Leave a Comment