Poster for the movie "Climax"

Climax

Director
Gaspar Noé
Runtime
1 h 36 min
Release Date
19 September 2018
Languages
English, French
Country
 Belgium France
Genres
Drama, Horror

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Gaspar Noen elokuvia odottaa aina henkeä pidättäen, koska ikinä ei voi tietää mitä on tulossa. Climax on omaperäinen elokuva, jossa on kiinnostavaa kameran liikettä (Noe kuvaa aika usein ylhäältä päin, mikä ei tosiaan ole kovin tavallista), musiikin käyttöä ja huuruista meininkiä. Kokonaisuutena sisältö jää pettymykseksi, sillä kunnollista juonta ei tahdo löytyä. Tanssistudion törpöttelybileet saavat epämukavan käänteen, kun booli on terästetty huumeilla ja ihmisten käytös alkaa taantua eläimelliselle tasolle.
**½  Tipov 21.6.2019

1 thought on “Climax”

  1. Odotin huumaavaa kokemusta, mutta tällä kertaa Gaspar Noe vei vaan huonolle LSD-tripille. Muutamat otokset ovat leffassa niin pitkiä, että ajatukset rupeavat harhailemaan ja katsoja miettii, että jokohan tässä voisi siirtyä eteenpäin. Osa pitkistä otoksista oli hyviäkin, kun kamera seurailee ihmisiä ja meininkiä ympäri taloa.

    Ylhäältä päin kuvataan paljon ja Noen tyypillistä pulssimaista jump cutia käytetään paljon. Tyylissä on välillä toimiva ja mielenkiintoinen, mutta käy välillä puuduttavaksi.

    **

    Reply

Leave a Comment