Darkest Hour

Darkest Hour

Director
Joe Wright
Runtime
2 h 05 min
Release Date
22 November 2017
Languages
English
Country
 United Kingdom
Genres
Drama, History

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Winston Churchill on mielenkiintoinen hahmo politiikan historiassa. Mies aloitti päivänsä viskillä, rössytteli paksuja sikareita ja johti ratkaisevaa vastarintaa Hitlerin natsien vyörytystä vastaan. Joe Wrightin ohjaus sortuu välillä turhaan paasaukseen, mutta kuvatut historian vaiheet ovat hyvin mielenkiintoisia. En itse asiassa ollut ihan selvillä siitä kuinka pahassa sillassa Britit tunsivat jo olevansa. Gary Oldmanin roolia on ihasteltu runsaasti. Mies vetää kyllä vahvasti ja Winstonin turvonnut olemus on taiottu esiin. Hieman tuntui menevän välillä karikatyyrin puolelle kuitenkin. Puutteistaan huolimatta hyvä ja kiinnostava elokuva.
***½  Tipov 24.1.2018

2 thoughts on “Darkest Hour”

  1. Mielenkiintoinen ja todella tiivistunnelmainen kuvaus Churchillistä ja Brittien ahdingosta. Bruno Delbonnelin kuvaus on tyylikästä ja mielenkiinto on ruudussa naulittuna. Gary Oldman tekee mielestäni yhden kaikkien aikojen parhaista rooleista ja suorituksen voisi nostaa jopa Draculan rinnalle. Huimaa työtä!

    ****

  2. Toisella katselulla maistui vielä paremmin kuin ensimmäisellä. Oldmanin suoritus on väkevä, miehellä on nyt kolme todella massiivista onnistumista alla eli tämä, Dracula ja Tinker Tailor. Lopussa on pientä sentimentaalisuuden makua, mutta se on vain lievä vivahdus erittäin kiinnostavasti rakennetussa kokonaisuudessa, jossa eletään koko Euroopan historian kannalta ratkaisevia hetkiä. 4

Leave a Comment