Doctor Zhivago

Director
David Lean
Runtime
3 h 17 min
Release Date
22 December 1965
Languages
English, Russian
Country
 Italy United States of America
Genres
Drama, Romance, War

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Smicer
Spini
Tane
Tipov

David Lean oli todella eeppisten elokuvien ohjaaja. Massiivinen (melkein kolmen ja puolen tunnin mittainen) Tohtori Zhivago on mielestäni hänen onnistunein työnsä. Hienoja maisemia ja isoja kohtaloita käydään läpi ilman että suurempi puutumus iskee. Rakenne ei ole aivan sulava joka kohdassa ja ehkä hieman liian suurta palaa tässä Lean yrittää haukata. Spini tosin lienee eri mieltä. ?
**½  Tipi 5.11.2016

3 thoughts on “Doctor Zhivago”

 1. Osut Tipi oikeaan. Todellakin eri mieltä. En ole arvostellut tätä mestariteosta aikaisemmin, koska halusin katsoa toistamiseen ennen arvioni julkaisua.

  Huikea, sanoin kuvaamattoman hieno, todellinen elokuvahistorian mestariteos. Mitäpä muuta voi suurelta mestarilta David Leanilta odottaakaan, onhan hän ohjannut mm. eeppiset merkkiteokset Lawrence of Arabia ja Bridge on the River Kwai. Maisemakuvaus on käsittämättömän huikeaa ja elokuvassa käydään läpi suuria ihmisten sekä kansojen kohtaloita. Näyttelijöistä ja heidän rooleistaan joskus enemmän kun joskus vietän taas parhainta laatuaikaa tämän mielettömän hienon elokuvan parissa 🙂 Listalle menee heittämällä ja lienee sanomattakin selvää että David Lean on ohjaajalistallani todella korkealla.
  *****

  Reply
 2. Doctor Zhivago on hyvällä tavalla mahtipontinen tarina, joten Boris Pasternakin romaani olisi varmaan syytä myös joskus lukea. David Lean ohjaa aikakauteensa nähden tyylikkäästi ja Omar Sharif ja Julie Christie onnistuvat rooleissaan. Christie onkin omissa listauksissani yksi parhaita naisnäyttelijöitä kautta aikojen.
  Isoja tunteita Zhivagossa todellakin riittää, toisaalta tapahtumia on niin paljon, että kolmen tunnin pituudesta huolimatta tietyt jaksot joudutaan ohittamaan liian nopeasti. Rakenne ei siis ihan täysin toimi, mutta eeppinen elokuva on toki kyseessä. 3½

  Reply

Leave a Comment