Downsizing

Downsizing

Director
Alexander Payne
Runtime
2 h 15 min
Release Date
22 December 2017
Languages
Norwegian, English, Spanish, Tiếng Việt, Íslenska
Country
 United States of America
Genres
Science Fiction, Drama, Comedy

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Alexander Paynen leffassa on mielenkiintoinen idea. Maailman liikakansoitusta ollaan ratkaisemassa kutistamalla ihmiset peukalonkokoisiksi, jolloin tarvittavan ravinnon määrä ja toisaalta saasteentuotanto ja muut vastaavat ongelmat saadaan aisoihin. Matt Damon kuuluu vapaaehtoiseen etujoukkoon, joka lähtee kokeilemaan uutta elämänmuotoa.

Leffan alkupuoli toimii hyvin kun ideaa esitellään ja kehitellään. Puolivälin tienoilla tapahtuu kuitenkin notkahdus ja lilliputtien suhde normi-ihmisiin tuntuu välillä lähes unohtuvan kerronnasta. Loppupuolta vaivaa myös jonkinlainen kantaaottava moralisointi ja löysä vasemmistolainen filosofointi, joka ei tunnu kytkeytyvän tarinan lähtökohtiin kovin luontevasti. Niukka kolmonen hyvän alun ansiosta.
***  Tipov 17.1.2018

1 thought on “Downsizing”

  1. Elokuvan esittämä älytön idea ei jaksa kannustaa pohtimaan aihetta syvällisemmin, koska elokuva osoittautuu etenkin loppua kohden todella rasittavaksi, (pieleen) laskelmoivaksi ja latteaksi tapaukseksi. Vaiheittain ihan viihdyttävä elokuva kompastuu pituuteensa ja lopun typeryyksiin. Ehdoton mahalasku Alexander Payneltä.

    * 1/2

Leave a Comment