Dune

Director
Denis Villeneuve
Runtime
2 h 35 min
Release Date
8 September 2021
Languages
普通话, English
Country
 United States of America
Genres
Science Fiction, Adventure

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Kuvaus ja tekninen puoli toimii moitteettomasti, mutta tarina jättää runsaasti toivomisen varaa. En aio Frank Herbertin romaania lukea, vaikka sitä oman alansa klassikkona pidetään, sillä sen verran heikkoja ovat olleet molemmat leffaversiot siitä. Toki Villeneuve onnistuu paljon paremmin kuin Lynch, mutta tämä on silti liian teinimeininkiä omaan makuuni. Pinnallisuutensa takia tämä oli paha pettymys odotuksiin nähden.
**½  Tipov 21.4.2022

2 thoughts on “Dune”

 1. Halusin tästä kovasti pitää, mutta kokonaisuus oli jotenkin vaan tylsän puuduttava. Tyylikästä menoa, mutta ei onnistu tempaamaan mukaansa. Karmaiseva pettymys, vaikka ei tokikaan huono elokuva.

  Katseluajankohta: 2022/06

  ** 1/2

  Reply
 2. Nyt tuli töllöttimestäkin tämä kanavilta ekan kerran. Itselleni kolmas kerta kun tämän näin. Ei voi kun hämmästellä Tipin ja Pöpin kommentteja. Erityisesti “pinnallinen” ja “teinimeininkiä” ei tähän sovi sanottuna samana päivänäkään koska…

  Omasta mielestäni aivan huikea mestariteos. Ja tuntuu vain paranevan joka kerta kun katsoo uudelleen. Kuvaus ja siihen yhdistetty musiikki ovat aivan huikeita. Tunnelma myös käsin kosketeltavan upea. Näyttelijätkin onnistuvan rooleissaan erittäin hienosti.
  Tiivistettynä: hätkähdyttävän hieno, elokuvakokemus parhaimmillaan, tunnelmallista nautintoa parhaimmillaan. Äkkiä ei tule toista elokuvaa mieleen, joka olisi näin positiivisesti yllättänyt ennakko-odotuksiin nähden, siis koskaan. Täydet tähdet on itselleni tästä ainoa vaihtoehto.

  *****

  Reply

Leave a Comment