Eastern Promises

Director
David Cronenberg
Runtime
1 h 40 min
Release Date
14 September 2007
Languages
English, Russian, Turkish, Ukrainian, اردو
Country
 United Kingdom United States of America Canada
Genres
Thriller, Crime, Mystery

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tämä Cronenbergin gangsterikuvaus toimii mielestäni hieman paremmin kuin A History of Violence. Tunnelmassa on samaa kylmää ulkokohtaisuutta, mutta sisällössä on paremmat ainekset ja kolmonenkin on aika hilkulla vahvojen näyttelijösuoritusten ansiosta.
**½  Tipov 16.6.2016

3 thoughts on “Eastern Promises”

  1. Tumma ja tyylikäs leffa, joka toimii. Mulle jäänyt tästä mieleen Armin Mueller-Stahlin vahva rooli isona pahiksena. Kaverin puhetyyli on aika jännä ja se jotenkin sopii tosi hyvin tähän rooliin. Mortensenin venäjä puolestaan kavahtaa omaan korvaan välillä aika karkealta, ois kiva tietää mitä natiivit on sen puheesta mieltä.
    ***

    Reply
  2. Cronenbergin parhaita onnistumisia. Tämän arvo on noussut jokaisen katselun myötä. Tunnelma on jotenkin hienolla tavalla kolkko ja tarina kulkee sujuvasti ilman suvantovaiheita. Kondan mainitsema Mueller-Stahl on tosiaankin loistava vanhan mafiaukon roolissaan ja Mortensen vetää myös vahvasti. Vincent Cassell sen sijaan on liian teatraalinen ja ylipäätään hahmojen venäläisyys ei muodostu kovin uskottavaksi. Tämä ei kuitenkaan kovin paljoa haittaa, sillä kerronta toimii hienosti myös ihan elokuvallisena fantasiana. 4

    Reply

Leave a Comment