Poster for the movie ""

Elvis

Director
John Carpenter
Runtime
2 h 30 min
Release Date
10 February 1979
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, Music, TV Movie

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Iso ylläri! John Carpenterin ohjaama tv-leffa Elviksen elämästä on todella laadukas elokuva. Kässäri (Anthony Lawrence) on erittäin vahva ja aidon oloinen. Kurt Russell, josta olen aina pitänyt, tekee ehkä elämänsä parhaan roolin Elviksenä, joka on tietysti valtavan vaikea rooli kelle tahansa. Kurt selviää hommasta hämmästyttävän hyvin elekieltä myöten. Tämä on täysin eri tyylinen elokuva, kuin mikään muu Carpenterin leffa, sillä keskiö on henkilöissä, pienissä hetkissä ja luonteiden kuvauksessa. Elviksen luonne ja elämä avautui kiinnostavalla tavalla, vaikka huumekuviot ja naisseikkailut on jätetty pitkälti pois kuvasta. Tämä täytyy pieneksi miinukseksi laskea, koska ne ovat kuitenkin yleisessä tiedossa ja olisivat olleet oleellinen lisä kuninkaan luonnekuvaan.
***½  Tipov 27.6.2019

2 thoughts on “Elvis”

  1. Melko hyvin onnistunut bioleffa Elviksestä. Kurt vetää hyvän pääosaroolin, mutta täysin käsittämättömästi Elviksen huumeiden/lääkkeiden käyttö on sivuutettu leffassa kokonaan.
    ***

    Reply
  2. Suhteellisen hyvin onnistunut leffa Elviksestä. Kurt Russellin rooli on loppujen lopuksi yllättävänkin hyvä, ottaen huomioon erityisesti liikket, jotka hän on opetellut lavalla tekemään samaan tyyliin kuin “The King”. Kokonaiskuvaa laimentaa selkeästi tarkoituksella tehty siloteltu kuva, kun Elviksen avioliiton ulkopuoliset (ja hyvin tiedossa olleet) naisseikkailut, sekä lääkehuuruinen 1970-luku jätetään kokonaan käsittelemättä. Positiiviseen puoleen kääntyvä kokemus kuitenkin.
    ***

    Reply

Leave a Comment