Per qualche dollaro in più

Director
Sergio Leone
Runtime
2 h 12 min
Release Date
18 December 1965
Languages
Italian
Country
 Germany Spain Italy
Genres
Western

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

For a Few Dollars More on kieltämättä todella hyvä leffa. Ei oo kaukana mun 100 listalta. Vaikee sanoa mitä siitä puuttuu esim. verrattuna HPR:ään. Kerronta ja kuvaus ei vaan yllä ihan samalle tasolle.
Tipov 9.2.2005

Katoin just pari pävää sitten myös uudelleen fantastisen For a Few Dollars More. Se on kyllä aina vain yhtä laadukas. Musiikki on tietenkin tässäkin taattua Morriconen laatua ja on mukana muutama aivan klassikoksi kohoava kohtauskin. Lisäksi Gian Maria Volonte on aivan ilmiömäinen pääroiston roolissa. Siis mies on enemmän roiston näköinen ja oloinen kuin kukaan oikea konna. Näyttelijäsuorituksenakin hoitaa homman todella hienosti.

Kattokaa kaikki ihmeessä tää leffa uudelleen ja pohtikaa kuuluuko se sittenkin suurten joukkoon!! Ja jos joku ei ole nähnyt niin olen aidosti kateellinen, koska kyseistä henkilöä odottaa elämys.
Spini 4.3.2005

1 thought on “Per qualche dollaro in più”

  1. Muutama vuosi oli tämänkin klassikon viime katselusta kulunut. Pakko sanoa, että lievä pettymyksen maku jäi suuhun tällä kertaa. Kameran käyttö ja Morriconen musiikki toimivat erittäin hienosti, mutta juonen kuljetus on monin paikoin auttamattoman kömpelöä. Leonen näkemys ei ollut vielä kypsynyt täyteen kukkaansa dollaritrilogian toisessa osassa. Kokonaisuuden hallinta puuttuu. Suurien vahvuuksien ja suurien heikkouksien täyttämä elokuva. 3½

    Reply

Leave a Comment