Ford v Ferrari

Director
James Mangold
Runtime
2 h 32 min
Release Date
13 November 2019
Languages
French, Japanese, Italian, English
Country
 France United States of America
Genres
Drama, Action

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Le Mansin nimellä Suomessa lukeva leffa kuvaa 60-luvun moottoriurheilupiirejä lähinnä Fordin tehtaan näkökulmasta. Matt Damon on hyvä tallipäällikkönä, sen sijaan Christian Balelta odotin enemmän kisakuskin roolissa. Siis ei missään nimessä huono suoritus silti. Komeita vauhtikohtauksia riittää ja viihdearvokin on ihan riittävä. Ohjaaja James Mangold ei lähde kovin syvällisiä tasoja hakemaan, mutta toimiva leffa näinkin.
***  Tipov 28.11.2019

3 thoughts on “Ford v Ferrari”

 1. Tämä tuli töllöstä pari iltaa sitten ja jäin katteleen. En ollut lukenut mitään ennakkoarvosteluja, enkä odottanut yhtään mitään. Moottorin pörinäähän en urheiluna pidä, eikä aiheena muutenkaan juuri sytytä, mutta… olihan hieno leffa!!

  Jos on Ron Howardin Rush huikea leffa näistä kilpa-ajojen maailmasta, niin tämä oli vähintäänkin yhtä upea. Tää on lisäksi aivan huikean harvinaista, että joku leffa yllättää näin positiivisesti, niin teki Rush myös aikanaan. Kuvaus on kyllä aivan huippua, vaikka itse en yleensä sitä edes leffan välttämättä parhaana arvona aina pidäkään. Minut leffan tunnelma tempasi muutenkin mukaansa ihan täysillä.

  Matt Damonin arvostus mulla on kasvanut vuosi toisensa jälkeen ja tekee sitä edelleenkin. Mies on hyvä lähestulkoon roolissa kuin roolissa ja tähän entisenä kilpakuskina ja sittemmin tallipäällikkönä/autojen suunnittelijana sopii erityisen hyvin. Myös Christian Bale tekee loistoroolin hieman änkyränä, mutta loistavana kuskina.
  Harvoin mikään leffa nousee heti top 100 – listalle, mutta tämä sen nyt tekee. Vaatii kyllä uudelleen katselun ehdottomasti lähiaikoina.

  ****1/2

  Reply
 2. Katoin tän aika piakkoin uudelleen kun oli ekalla katselulla niin poikkeuksellisen fantastinen. Ihan täyttä vitosta en anna, mutta nousi meikäläisen listalle. Todella tyylikäs leffa jonka kokonaisuus pitää hienosti otteessaan.

  ****1/2

  Reply
 3. Spinin hehkutusten jälkeen tuli tsekattua tämä uudestaan. Nostan puolikkaalla arvosanaa. Kuvaus on erittäin onnistunutta, kuten Spinikin mainitsee. Ajankuva on kohdallaan ja kameratyössä on tyyliä. Myös näyttelijät onnistuvat kautta linjan ja viihdearvoltaan tämä on mainio leffa. Juonen puolella kuitenkaan mitään kovin erikoista ei mielestäni ole tarjolla, mutta riittävän hyvä paketti tästä syntyi siitä huolimatta. 3½

  Reply

Leave a Comment