Poster for the movie ""

Gisaengchung

Director
Bong Joon-ho
Runtime
2 h 12 min
Release Date
30 May 2019
Languages
Korean
Country
 South Korea
Genres
Comedy, Thriller, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Korealainen Parasite voitti Cannesissa ja on kerännyt roppakaupalla palkintoehdokkuuksia muuallakin, Oscareita myöten. Köyhä perhe alkaa nostaa elintasoaan keplottelemalla töihin rikkaan perheen palvelukseen. Valheiden ja petosten verkko saa lopulta tilanteen kuumenemaan yli. En kovinkaan paljon pitänyt tästä. Mielestäni on samantekevää, onko tässä symbolisia tasoja kapitalismin tai Koreoiden suhteen, itse leffa ei siitä parane. Juonen koukerot pitävät toki jollain lailla mielenkiinnon yllä, mutta selkeä pettymys tämä oli.
**½  Tipov 4.2.20202

2 thoughts on “Gisaengchung”

 1. Loistava onnistuminen Bong Joon-holta. Olen nähnyt mieheltä vain umpisurkean Snowpiercerin, mutta täytyy katsoa muutakin tuotantoa, jotta saa käsityksen hänen kyvyistään.

  Elokuvan alkupuoli on todella kiinnostava ja tarina rullaa eteenpäin mainiolla temmolla ja kuvaus on erittäin tyylikästä. Bong ohjaa erittäin hienosti ja näyttelijöiden työskentelyä on mukava seurata. Loppupuolella iskee valitettavasti hieman ähky ja kässäri haukkaa hieman liian isoa palaa.

  Elokuvan mielenkiinto ja samalla pieni kompastuskivi on genrejen välillä tasapainoilu. Katsoja ei aina tiedä onko kyseessä perhedraama, musta komedia vai jännityselokuva. Tämä tekee leffasta mielenkiintoisen, mutta myös hieman hankalan, kun on vaikea löytää sopiva tunnetilaa.

  Kokonaisuus on kuitenkin todella hyvä, virkistävä, tyylikäs ja mielenkiintoinen. Ehdottomasti vuoden parhaita elokuvia.

  ****

  Reply

Leave a Comment