Gone with the Wind

Gone with the Wind

Director
Victor Fleming, George Cukor, Sam Wood
Runtime
3 h 58 min
Release Date
15 December 1939
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, Romance, War

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tarina on aivan mahtava ja se kannattelee hienosti melkein nelituntista elokuvaa aivan loppumetreille saakka. Aika maksimisuoritus ohjaaja Victor Flemingiltä kun ottaa huomioon että tämä on tehty kolkytluvulla. Teatraaliset roolisuoritukset ovat onneksi lähinnä sivuroolien riesa. Pääosat vedetään hieman hillitymmin ja varsinkin Vivien Leigh on kyllä todella erinomainen. Hieno klassikko, jossa vahvoja tunnelmia riittää.
****  Tipov 16.10.2015

3 thoughts on “Gone with the Wind”

 1. Elokuva johon ei ajan hammas pysty, ja jonka taika kestää lukemattomat katselukerrat. Onneksi GWTW voitiin toteuttaa jo aikanaan värillisenä, sillä se helpottaa nykykatsojan samaistumista tarinaan. Näyttelijöiden voimakkaat tulkinnat roolihahmoistaan eivät tunnu näin suurten tunteiden elokuvassa yliampuville, päinvastoin. Pienieleisyydelle on paikkansa jossain muualla. Clarke Gablen ja Vivien Leighin väliltä on mahdoton päättää kumpi on upeampi roolissaan, kun taas sivuosista Hattie McDaniel Mammyna loistaa kirkkaimmin. Kun katsoin miten oli Oscareita aikanaan tälle leffalle jaettu, niin yhtään en yllättynyt. Hyvin oli upeat roolisuoritukset noteerattu.

  Varsinaisia kohtauksia tässä leffassa ei ole yhtäkään liikaa, mutta ainakin minulta löytyvään DVD-versioon palautetut overture, intermission, entr’acte ja exit music on kyllä turhia. Niistä ei kuitenkaan tähtiä mene, ja kaikissa versioissahan noita musiikkeja ei tosiaan olekaan.
  Tämä pitää löytyä jokaisen naisen leffahyllystä.

  *****

 2. Too damn long and too god damn racist for my taste.

  Iso käsi sen sijaan restauroijille, 70-vuotis juhlajulkaisu blurayn kuva oli kyllä todella hyvä, ottaen huomioon elokuvan teko vuoden. Se tosin yllätti, että tää oli kuvattu kapealla 1.37:1 kuvasuhteella, mutta se oli nähtävästi normi tuohon aikaan.
  **

Leave a Comment