Gravity

Director
Alfonso Cuarón
Runtime
1 h 31 min
Release Date
4 October 2013
Languages
English
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Drama, Science Fiction, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Hieno “pieni” elokuva. Hieman turhan verkkainen alku kehkeytyy tiiviiksi jännitysnäytelmäksi. Äänipuoli on aika mukavaa yhdistellen hiljaista ja tuomionpäivän pauhua. Clooneyn hahmo ehkä oli hieman rasittava jopa, vaikkakin näyttelypuoli sujui mieheltä mukavasti ja Bullock hoiti työnsä erinomaisesti. Lievä epäuskottavuus ja fysikaaliset epäloogisuudet haittasivat myös nautintoa. Kokonaisuutena kuitenkin mainio ja tunnelmallinen elokuva höystettynä miellyttävillä maisemilla. Hieman sellainen tuntuma, että arvosana saattaa nousta toisella katselukerralla.
***+  Puppe 10.11.2013

Visuaalista näyttävyyttä on, mutta rakentuu käytännössä yhden idean/tunnetilan ympärille, eikä 3-D kikkailu vakuuta kun katselin 2-D:nä. Vähän sama tunne jäi kun Buriedista eli lyhärinä varmaan toimisi paremmin.
**  Tipov 2.12.2013

3D:nä tuli tämä nähtyä legendaarisessa Bio Marilynissä. Kaikin puolin ihan katsottava leffa, eikä 3D:llä kikkailtu mielestäni liikaa. En muista koska olis (jos koskaan) tullut nähtyä leffa jossa olis näin vähän henkilöitä. Te ammattilaiset keskitytte näköjään joihinkin hevonen syö ruohoa -kuviin mutta itse en taida uskalla sellaista edes harkita. Vielä kun tätä leffaa miettii niin tuli sellainen fiilis että haluaako kuitenkaan nähdä sitä enää uusiksi, samalla tavalla tais käydä Open Water -leffan kanssa.
***  Orno 9.12.2013

1 thought on “Gravity”

  1. Toinen katselu ei parantanut fiilistä, enkä oikein ymmärrä kuinka seitsemän Oscarin palkintosade on selitettävissä. Laajoissa avaruuskuvissa on toki näyttävyyttä, mutta sisällön kanssa en päässyt taaskaan fiilikseen ja epäuskottavuudet (varsinkin Clooneyn hahmo) vaivaavat paikallaan polkevaa ja teennäistä juonikuviota. 2

    Reply

Leave a Comment