Hatari!

Director
Howard Hawks
Runtime
2 h 37 min
Release Date
19 June 1962
Languages
Spanish, Kiswahili, English
Country
 United States of America
Genres
Action, Adventure, Comedy

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Siis tunnelmaltaan uskomaton leffa. Luokittelultaan se menisi ehkä koko perheen leffoihin, joita esitetään keskellä päivää, mutta sehän ei todellakaan ole aina miinus. Henkilösuhteet varsinkin pelaa roolihenkilöiden välillä tässä leffassa aivan erinomaisesti. Lisäksi kuvaus Afrikan kulttuurista ja elämästä vertaansa vailla. Joni Vaunua pidän sitä paitsi loistonäyttelijänä ja tähän leffaan juuri sopivana. Hatarin vahvuudet on kyllä ehdottomasti kuitenkin juuri tunnelma, Afrikkalainen ympäristö ja sen kuvaus, sekä oivalliset pienet huumorit sopivassa suhteessa moniin kohtauksiin heitettynä.
Spini 9.2.2005

2 thoughts on “Hatari!”

  1. Vihdoin tuli nähtyä tämä ja täytyy sanoa, että kyllä sanonta “kaikilla on omat Hatarinsa” pysyy voimissaan. Sinänsä on jännää seurata oikeiden villieläinten jahtia. Nykyään se olis tietokonehommaa. Afrikkalaisen kulttuurin kuvaus rajoittuu muutamiin kohtauksiin, joissa paikalliset mekastavat ja ajavat apinaa puuhun, ellei kyse ole sitten jostakin mystisestä taustatunnelmasta. Annetaan kaks tähteä oikeasta sarvikuonosta. **

    Reply
  2. Ihan kelpo elokuva, jonka suurimpina heikkouksina ovat kuitenkin liika toisto ja hitaasti etenevä tarina. Takaa-ajokohtaukset ovat toki melkoista rytinää ja sinänsä mielenkiintoista seurattavaa, mutta niitä on aivan liikaa ja ne on muka tehty “yhteistyössä” eläinten kanssa, mitä en ihan purematta niele.

    Howard Hawks antaa näyttelijöiden vetää välillä liiaksi teatterilinjalla ja se vie tunnelmaa muuten mielenkiintoisilta asetelmilta.

    ** 1/2

    Reply

Leave a Comment