Heat

Director
Michael Mann
Runtime
2 h 51 min
Release Date
15 December 1995
Languages
English, Spanish
Country
 United States of America
Genres
Action, Crime, Drama, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Oi miten huikea leffa tämä kyllä on. Taitaa nousta kymppisakkiin meikäläiselläkin! Ainoastaan yliampuva räiskintäkohtaus vähän jopa nolottaa, mutta muuten ihan täydellinen ja huikea leffa!
*****  Puppe 17.4.2012

5 thoughts on “Heat”

 1. Mahtava leffa tämä kyllä toden totta. Visuaalinen ilme ja varsinkin yöpätkät ansaitsevat erikoismaininnan. Lisäksi harvassa leffassa, puhumattakaan äktön/crime-pätkistä, roolihahmoissa on tällaista syvyyttä. Pienen säron pintaan aiheuttaa pari juonellista lapsusta (Waingrowin pakeneminen alussa sekä se miten Val Kilmerin hahmo pääsee niin helposti poliisien seulan ohi lopussa), mutta nekin on vain lähinnä pilkunviilaamista…
  *****

  Reply
 2. Ei poikia häirinnyt se miten viimeisen keikan kuski sattuu löytymään dinerista, juuri samaan aikaan kun edellinen kaveri jättäytyy hommasta…?
  No joo, oli miten oli niin tähtiä ropisee 4,5.

  Reply
 3. Michael Mannin uran huipentuma ja toimintaleffojen kaikkien aikojen parhaita saavutuksia. Mahtava näyttelijäkaarti (varsinkin Pacino on mahtavassa vedossa) ja upean tyylikäs kuvallinen kerronta yhdistyvät erinomaiseen käsikirjoitukseen. Kuten Konda mainitsikin, on täysin poikkeuksellista että toimintaleffasta syvennetään henkilöhahmoja näin paljon. Tässä nimenomaan onkin vaikuttavuuden salaisuus, sillä kun hahmot tuntuvat todellisilta, antaa se myös toiminnallisiin jaksoihin aivan erityislaatuisen latauksen. Tyylikäs, omassa sävyssään riittävän uskottava ja kaikin puolin viihdyttävä leffa, jollaisia toivoisi action-puolella näkevänsä huomattavasti enemmän. 5

  Reply
 4. Tsekkasin Director’s Definitive Edition -version leffasta ja hieman oli vaikeaa erottaa, että mitä tähän on lisätty, mutta nytpä selvisi että leikkauksellisesti kysessä on sama vanha versio. Mann ilmeisesti teki jonkinlaisia muutoksia visuaalisesti kuvaan, mutta leikkaukseen ei koskenut.

  Yhtä kaikki kyllähän tämä on mainio mestariteos ja edellisestä katselukerrasta oli aivan liian kauan.

  *****

  Reply

Leave a Comment