Hrútar

Director
Grímur Hákonarson
Runtime
1 h 33 min
Release Date
28 May 2015
Languages
Íslenska
Country
 Denmark Iceland Norway Poland
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Pässit kertoo islantilaisista lammasfarmareista ja karuissa oloissa elelevän pikkukylän vanhakantaisesta elämänmuodosta. Verkkainen, kiireetön kerronta sopii ympäröiviin maisemiin ja tunnelma on ihan kohdillaan. Erilaisuudessaan ihan kiinnostava tapaus.
***  Tipov 4.2.2016

6 thoughts on “Hrútar”

 1. Kaikennäköisiin leffoihin sitä näköjään tulee tartuttua, kun tarpeeksi katselee. Ei ihan ensimmäisenä jäisi itsellä käteen, kun kuukausittaisen elokuvan valitsee. Mutta hyvä leffa siis ilmeisesti kyseessä.

  Reply
 2. Tän pääsin tsekkaan työnantajan kustannuksella, mut tosiaan oli hyvä leffa. Kansikuva on idioottimainen. Siitä saa täysin väärän käsityksen leffan sisällöstä. Kysymys ei ole pöhkökomediasta, vaan tietyn, täysin erilaisen elämänmuodon draamallisesta kuvauksesta. Kuukausittaista elokuvaa jos kuka tahansa valitsee, niin Revenant on ehdoton valinta. Aivan huikea elämys. Serkkupoikamme Möhkäle mm. oli käynyt katsomassa sen kaksi kertaa ja piti vaikuttavimpana leffana koskaan.

  Reply
 3. Odotukset nousee. Työkaverikin oli erittäin vaikuttunut leffasta, eikä malttanut millään olla avaamatta juonta estelyistä huolimatta. Raskaustaso kyllä ilmeisesti kova.

  Reply
 4. Arvosanaan vielä nosto. Pässit on arkisessa oivaltavuudessaan varsinkin alkupuolella suorastaan herkullista seurattavaa. Sanoisin että tässä on hieman samoja elementtejä kuin Hymyilevässä miehessä eli niukkaa, lähes huomaamatonta huumoria ja aidon oloisia, omiin ympyröihinsä juuttuneita ihmisiä. Kaiken keskiössä ovat tietysti pörheäturkkiset lampaat, joiden mukana elämä islantilaisilla nummilla joko nousee tai kaatuu. 3½

  Reply
 5. Pässien kohdalla katselunautinto kasvaa kerta kerralta. Pienistä hetkistä kasvaa suuria, kun jääräpäiset farmarit kamppailevat elämäntapansa säilymisen puolesta. Ohjaaja Grimur Hakonarson on löytänyt kerrontaan juuri tähän leffaan sopivan temmon ja Sigurour Sigurjonsson on partakarvojensa takana pääosassa erinomainen. 4

  Reply

Leave a Comment