Hunger

Director
Steve McQueen
Runtime
1 h 36 min
Release Date
15 May 2008
Languages
English
Country
 United Kingdom
Genres
Drama, History

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Hungerista pidin yhtä omituista kohtausvalintaa lukuunottamatta (yli 20 minuuttia pitkä dialogikohtaus keskellä leffaa jossa on hyvin vähän puhetta noin muuten). McQueenilla on selvästi hyvä kuvallinen silmä joten en ihmettelisi vaikka jossain vaiheessa jysähtäisi jättipottikin.
***  Tipov 17.4.2013

4 thoughts on “Hunger”

  1. Toisella katselulla iski vielä huomattavasti paremmin kuin ensimmäisellä. Todella vaikuttava ja intensiivinen vankilakuvaus, jonka visuaalinen tyyli osoittaa ohjaaja McQueenin kiistattoman lahjakkuuden. Fassbender on pääosassa aivan loistava ja on kyllä laihduttanut itsensä luurangoksi rooliaan varten. Elokuvassa on yksi hämmentävä kohtaus eli 23 minuuttia kestävä keskustelu vangin ja tätä tapaamaan tulleen papin kanssa. Ensimmäiset 15 minuuttia kuvataan samasta kulmasta liikkumattomalla kameralla ja siitä huolimatta homma toimii! Näyttelijöille varmasti aivan käsittämättömän vaikea kohtaus, joka kuuleman mukaan vedettiin yhdellä otolla. Nyt toisella katselulla oivalsin, että alun turhalta höpötykseltä vaikuttava jakso onkin (mitä ilmeisimmin) koodikieltä, jossa puhutaan kiertoilmauksin vanginhoitajan murhasta. Tätä ei vain mitenkään ilmaista katsojalle myöhemminkään. Jenkeissä ei tätä ratkaisua olisi taatusti hyväksytty. Korkealuokkainen taide-elokuva on kyseessä kaikin puolin. 4

    Reply
  2. Kolmannella yrittämällä sain tämän katsottua kokonaan. Aikaisemmilla kerroilla olen tylsistynyt ja nukahtanut. Ekat kolme varttia vedetään lähes ilman dialogia, sitten valtava 20 minuutin dialogitykitys liikkumattomalla kameralla ilman lähikuvia. En mitenkään päässyt hahmoihin sisään eikä elokuva onnistunut välittämään tunnetiloja katsojalle. Kuvaus ja ohjaus eivät ole onnistuneet siinä määrin, että hahmot olisivat kovin kiinnostavia.

    Teemat ovat vahvoja ja Fassbender eittämättä vetää hienon roolin, mutta varsin tylsäksi ja mielenkiinnottomaksi kokonaisuus valitettavasti jää. Muutama intensiivinen ja mielenkiintoinen kohtaus nostavat hieman arvosanaa.

    ** 1/2

    Reply

Leave a Comment