Ida

Ida

Director
Pawel Pawlikowski
Runtime
1 h 20 min
Release Date
7 September 2013
Languages
Polish
Country
 Denmark Poland
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Kauniisti kuvattu mustavalkoleffa jää sisällön puolesta lopulta aika köyhäksi ja tavanomaiseksi. Todella harvinainen tapaus nykypäivänä sikäli, että oli kuvattu perinteisellä 4:3 kuvasuhteella. Se nyt ei sinällään häirinnyt.
**  Tipov 10.6.2015

5 thoughts on “Ida”

  1. Kuolleiden vanhempiensa hautaa etsivän nunnan tarinassa on tyyliä, jota en ensi katselulla tarpeeksi arvostanut. Pawlikowski on laatuohjaaja, joka rakentaa tunnelmia hienovaraisella tavalla. Pieni heikkous on miehen tavassa leikata. Siirtymät eivät aina mene täysin sulavasti. Kiinnitin hänen uusimmassaan eli Cold Warissa samaan seikkaan huomiota. 3

  2. Toki ohjaajalla on viimeinen valta, mutta leikkaajana on toiminut Jaroslav Kaminski, joka sai Idasta Puolan leikkaus-Jussin ja Cold Warista European Film Awards -palkinnon. Ehkä tyyli lienee hieman valtavirrasta poikkeava… Nämä täytyis kyllä katsoa!

  3. Oho. Täytyypä katsoa leikkausta uudella silmällä seuraavalla kerralla. Itselleni häiriötä aiheutti erityisesti se, että kohtausten väliset saumat oli tehty turhan näkyviksi. Kaminskin tyyli nimenomaan alleviivaa kohtauksen vaihtumista ja itse pidän enemmän sellaisesta tyylistä, että kohtaukset liukuvat toistensa yli, mutta jos noin kovia palkintoja on tullut, niin jotain kaveri varmasti tekee myös oikein.

  4. Katselin tämän eilen ja oli ihan mielenkiintoinen ja omalla tavallaan yksinkertaisen tyylikäskin. Rajaukset olivat erittäin poikkeuksellisia. Usein ihmisistä näkyi vain hartiat ja pää kuvan alalaidassa tai nurkassa. Tai jopa pelkkä pää. Ja usein myös ihminen rajattiin “väärälle” puolelle kuvaa. Fiilis oli, että rajauksellisia tehokeinoja ylikäytettiin. Leikkaus ei mua ainakaan häirinnyt.

    ** 1/2

Leave a Comment