Hævnen

Hævnen

Director
Susanne Bier
Runtime
1 h 59 min
Release Date
30 September 2010
Languages
Danish, Russian, svenska, English
Country
 Denmark Sweden
Genres
Drama, Family, Foreign

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Nyt löytyi toinen huikea pohjoismainen teos Jagtenin lisäksi! Aivan loistavaa ohjausta, kuvallisesti mielettömän hieno ja älyttömän hyvä score, kerta kaikkiaan loistava paketti. Käsikirjoitustakaan ei voi väheksyä. Raskaita ja vaikeita aiheita vihasta, kuolemasta ja rakkaudesta kiusaamiseen, kunnioittamiseen ja kaipaamiseen. Tämä pitää ehdottomasti nähdä! Potentiaalista listakamaa.
****½  Puppe 13.5.2013

Väkeviä tunteita herättävä leffa. Erityisen hyvä kohta on kun päähenkilö näyttää lapsille kuinka järkevä aikuinen “hoitaa” väkivaltaisen öykkärin.  En ihan puppemaisiin hehkutuksiin kuitenkaan lähde, sillä kässärin suhteen oli paikoin tunne että yritettiin jopa vähän liikaa. Joka tapauksessa siis vahva kokonaisuus ja nousee kivikovalle tanska-listalle.
***½  Tipov 22.5.2013

1 thought on “Hævnen”

  1. Tjaa, olihan tää ihan jees ja tosiaan isoja tunteita löytyi, mutta siitä huolimatta jätti vähän tyhjän fiiliksen. Samaa mieltä kuin Tipi eli tuntui että välillä yritettiin liikaa ja tuli sellainen laskelmoiva fiilis. Mutta löytyi paljon hyviäkin kohtauksia ja vaatii varmasti jossain välissä uuden katsomisen.
    ***

Leave a Comment