Inception

Director
Christopher Nolan
Runtime
2 h 28 min
Release Date
16 July 2010
Languages
English, Japanese, French
Country
 United States of America
Genres
Action, Adventure, Mystery, Science Fiction, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Noniin, Inception nähty. Sattuipa vaan niin (kuten aikanaan Inland Empirenkin kanssa) että isohko univelka ja siihen yhdistetty krapula tekivät sen, että keskittyminen herpaantuili ajoittain pahasti ja ajoittaiset sätkähdykset saattoivat huvittaa lähellä istuvia… Erittäin mielenkiintoisia ajatuksia ja pistää kyllä miettimään unen syvintä olemusta (miksei myös elämän). Taattua Nolania, tästä täytyy pitää. Vaatii tosiaan toisen katselukerran vielä, että pystyy käsitteleen koko paketin, mutta laitetaan nyt **** ja ei voi sanoa että olis pettänyt.
****  Puppe 26.7.2010

Inception juuri nähty ja suurista odotuksista huolimatta leffa ei pettänyt. Kässäri ja näyttelijäsuoritukset hyvät sekä ohjaus varmaa Nolan-laatua, joten jo ekalla katselukerralla uskaltaa antaa ****+. Ainoa asia, joka vähän vaivas, oli taistelukohtausten suurehko määrä, mutta Nolan tuntuu tykkäävän niistä, joten annettakoon se hänelle anteeksi. Toisaalta yllättävää oli myös se, miten selkeä leffan juoni oli. Luin nimittäin jostain, oisko ollut iltasanomista tai vastaavasta, että leffassa on vaikea pysyä kärryillä ja sen tarkka ymmärtäminen vaatii pari katselukertaa. Pötypuhetta, juoni oli selkeä, ei todellakaan mikään Memento II. Jossain kohdissa tuntui, että se oli liiankin rautalankasta väännettyä. Oisko jopa niin, että studio oli vaatinut Nolanilta juonen helpotusta, jotta leffa uppoais suureen yleisöön….
****+  Konda 28.7.2010

Kyllähän tämä hyvä leffa on nimenomaan siinä mielessä, että on luotu tällainen oma maailmansa – joillain ei mielikuvitus lopu. Jos sitä action-leffana ajattelee, niin eihän se runsaine taistelukohtauksineen eroa perushyvästä toimintaleffasta. Luotu maailma on tietysti läpileikkaava tekijä ja sen takia tätä on ensi tuntumalta pidettävä hyvänä leffana.
Tane 10.8.2010

Inception katsottu uudelleen ja onhan se aivan erionomainen elokuva. Nyt toisella kerralla leffa tuntui huomattavasti paljon täyteläisemmältä ja monivivahteisemmalta. Varsinkin alusta löytyi pieniä yksityiskohtia, joita osasi huomioida ja arvostaa, nyt kun tiesi loppuratkaisun. Ei viitsi tosin mainita mitään tarkempaa koska Tipiltä on elokuva vielä näkemättä. Kaikenkaikkiaan leffan juonesta saisi kyllä aikaan pitkän oluthuuruisen keskustelun.

Pisteitä laskee jo ensimmäisellä kerralla huomioitu liiallinen räiskimisen määrä. Toisaalta leffassa on välillä huomattavissa ehkä pienen pientä juonella kikkailua. Näistä huolimatta listalle nousee.
*****-  Konda 1.11.2010

Tämä on selvästi sellanen leffa joka täytyy katsoa useita kertoja ennen lopullisen arvion antamista. Erittäin kiinnostava monella tapaa. Toiminnallinen puoli vaikuttais kuitenkin korostuvan liiallisesti, koska sisältö ois kyllä varmasti pitäny jopa tavallisen katsojan otteessaan ilman jatkuvaa tulitustakin.  Tosin tätä miettiessäni tajusin, että tämän idean oli Konda istuttanut alitajuntaani jo ennen leffan katsomista, joten en ole varma onko mainittu ajatus siis omani vai kuvittelenko vain niin, mutta minkäs teet kun ei ole toteemia. Tähtiä saattaa vielä tulla lisää kun katselukerrat lisääntyvät.
***  Tipov 1.1.2011

4 thoughts on “Inception”

 1. Idealtaan tää on yks kaikkien aikojen mielenkiintoisimpia leffoja. Aivan mahtava tarina, jossa syvyystasoja riittää pohdittavaksi pitkään katsomisen jälkeenkin. Pieni miinus tulee liian pitkistä ja osittain jopa turhista toimintajaksoista. Nämä ratkaisut varmasti lisäsivät kuhinaa lippuluukulla, mutta tarina itsessään ei olisi vaatinut näin vahvaa action-painotusta. Hieman rauhallisempi meno olisi lisännyt tunnelmaa vielä entisestään. Fantastinen leffa joka tapauksessa. 4.5

  Reply
 2. Katsoin Inceptionin nyt vasta toista kertaa, vuosien tauon jälkeen. Kyllä tästä jo tähdet pystyy antamaan, vaikka vähän on olo ettei tiedä mikä iski.

  Leffan juoni on monimutkainen, mutta kärryillä pysyy kyllä. Visuaalinen puoli rokkaa kovaa, ihan huikeaa katseltavaa. Näyttelijöistä Ellen Page on kyllä tosi symppis roolissaan, ja Gordon-Levittiä ei enää samalla tavalla nähnyt koskaan, kun oli hänet tässä vakavassa roolissa nähnyt ekaa kertaa. Leonardolta tämä ei ole mieliinpainuvin suoritus, mutta priimaahan häneltä tuppaa aina tulemaan.

  Se täytyy sanoa että olen omissa unissani kokenut sellaista yhteyttä toisiin ihmisiin, jota ei varmaan voi kokea “in real life”. Eli jos leffan hahmot kokivat toisensa unissaan vastaavalla tavalla, niin en ihmettele että kokemus oli heille koukutta.

  Hyvin ohjaaja saattelee katsojaa unimaailmaan ja sen vetovoimaan, melkein viiden tähden arvoisesti.

  4,5

  Reply
 3. Inception iskee monella tasolla! Nolan yhdistää tässä hienosti toiminnan, draaman ja jännityksen. Ikään kuin kevyellä otteella ohjattu leffa on kuitenkin erinomaisen syvällinen ja ajatuksia herättävä. Nolanin luottomiesten Wally Pfisterin hieno kuvaus ja Hans Zimmerin mainiot musat täydellistävät elokuvan tunnelman. Eritoten Leonardo DiCaprio tekee aivan mahtavan roolisuorituksen.

  Kokonaisvaltainen elokuvaelämys!

  *****

  Reply

Leave a Comment