Inglourious Basterds

Director
Quentin Tarantino
Runtime
2 h 33 min
Release Date
21 August 2009
Languages
German, English, French, Italian
Country
 Germany United States of America
Genres
Action, Drama, Thriller, War

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Inglorios basterdsille annan neljä tähteä, vaikkakin se pitää nähdä vielä uudestaan. Waltzin roolisuoritus on jotain käsittämättömän hienoa. Tarantino sai taas tuntemattomasta kaverista irti aivan kaiken.
****  Tane 3.12.2009

Inglourious Basterds oli hyvä, mutta Tarantino on mielestäni menettänyt aivan parhaan tatsinsa.
***½  Konda 6.12.2009

Inglourious Basterds, kepeää ja mukavaa katseltavaa, välistä turhan pitkä… Christoph Waltz heittää kyllä erittäin hyvän roolin, eikä Brad Pittkään paljon huonommaksi jää. Tarantino kuitenkin suuntaa tällä uuteen nousuun.
***½ Puppe 21.1.2010

Tarantino tekee vahvan paluun kammottavan Death Proofin jälkeen. Loistavia näyttelijäsuorituksia, varsinkin Landalla. Hienoa kuvausta ja musiikkia. Pientä kikkailua juonen puolella, mut aika mainio kokonaisuus kuitenki. Alkukohtaus aivan huikea.
****  Tipov 10.3.2010

Hienoja yksittäisiä kohtauksia, mutta vähän liikaa kikkailua juonen puolella.
***½  Tipov 20.9.2013

4 thoughts on “Inglourious Basterds”

 1. Tarantino antoi mielikuvituksensa todella lentää ja tuloksena oli värikäs fantasia Natseista ranskanmaalla. Kohtaukset ovat poikkeuksellisen pitkiä jopa Quentinin mittakaavassa, mutta useimmissa niistä jännite pysyy nautittavasti kasassa. Lopun ylimääräinen juonipelleily tuntuu turhalta, mutta ei se silti leffaa vesitä, kun tällaisessa lajityypissa liikutaan. 4

  Reply
 2. Kyllä tämä on mahtava teos! Robert Richardsonin kuvaus on tyylikästä ja Tarantinon ohjaus timangia, lukuun ottamatta paria yli menevää natsien ärsyttävää jankkaamis-toistokohtausta (kellaribaarikohtauksessa ja Pittin murteen epäily). Brad Pittin suoritus on kyllä jotenkin hersyvän loistava. Täytyy nostaa arvosanaa kokonaisella tähdellä.

  **** 1/2

  Reply
 3. Katoin pitkästä aikaa joku aika sitten. Nostan kyllä arvosanaani kokonaisella tähdellä. Miksiköhän tää ei aiemmin muka ole niin iskenyt?! Paljon hyviä rooleja, mutta onhan tuo Christoph Waltz ihan ilmiömäinen.

  Reply

Leave a Comment