Into the Wild

Into the Wild

Director
Sean Penn
Runtime
2 h 28 min
Release Date
20 September 2007
Languages
Danish, English
Country
 United States of America
Genres
Adventure, Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Ekalla katselukerralla ei osannut antaa tälle koko sitä arvoa minkä tämä mestariteos ansaitsee. Loistavaa kuvausta, upea tunnelma alusta loppuun ja tositarinaan perustuva stoori on äärimmäisen mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä.  Tämä jää muhimaan mieleen päiväkausiksi katsomisen jälkeen ja listalle nousu on viidellä tähdellä selviö.
*****  Tipov 16.5.2011

10 thoughts on “Into the Wild”

 1. Loistava leffa Sean Penniltä! Upeaa kuvausta, hieno mukaansatempavaa tarina, loistavasti näytellyt ja kirjoitetut sivuroolit sekä lähes uskomaton onnistuminen Emile Hirschiltä (ottaen huomioon kaverin muun tarjonnan) takaavat mahtavan elokuvanautinnon. Pennillä on kyllä homma upeasti hanskassaa (esim. leffan useat flashbackit ovat rytmitetty täysin napakymppiin) ja leffa soljua makeasti alusta loppuun.
  *****

  • Pennillä olikin sitten tämän jälkeen lähes kymmenen vuoden tauko, kunnes viime vuonna ulos tuli murska-arviot saanut The Last Face (imdb:ssä yleisöltä 3.6 staraa ja kriitikoilta 16 pinnaa). Onkohan kukaan tuota nähnyt?

 2. Pitää kyl katsoa toi Pennin uusin. Miehellä on niin vahva, joskin lyhyt, ohjaajaura, että pakkohan tuo on nähdä.

 3. Mestariteos Sean Penniltä. Yhteiskunnalle selkänsä kääntävän ja kiertolaiseksi vapauden nimissä ryhtyvän kaverin tarina on tosi ja se on kerrottu viiltävän hienolla tavalla. Vapauden hinta oli Christopher McCandlessille lopulta kova, mutta mies kulki omaa polkuaan ja jäi historiaan tämän mahtavan elokuvan myötä. Kuten Konda sanoikin, niin Emile Hirschin huikeaa heittäytymistä rooliinsa kelpaa todellakin katsoa. Tunnelma ei tästä paljoa parane. 5

 4. Katsoinkin tämän nyt uudelleen. Nostetaan 4,5. On on. William Hurt tekee muuten myös aivan erinomaisen roolisuorituksen. Ilmentää mahtavasti olemuksellaan miten poika ei ole täyttämässä hänen odotuksiaan.

 5. Katsoin uudelleen. Elokuvassa on hienoja elementtejä ja tarina pitää otteessaan. Kerronta on hyvää ja tunnelma käsin kosketeltavissa. Se mikä mättää pitänee avata hieman tarkemmin, sekä viitata hieman toiseen leffaankin.

  Maija sanoo mulle suuresti arvostamastani elokuvasta Thelma & Louise, että ei voi pitää sitä hyvänä koska sen mielestä leffan pääkaksikko on vaan niin kerta kaikkiaan tyhmiä. En ole koskaan ymmärtänyt häntä, mutta tätä katsoessa asia iski tajuntaani, koska mulla on tän suhteen tasan samanlainen fiilis. Jos haluat etsiä rajojasi, tutkia itseäsi tms. tee se, mutta idea koko yhteiskunnan täydellisestä hylkäämisestä on typerä. Kiipeä vuorelle, samoile erämaassa, matkaa napajäätikön halki. Hienoja asioita, mutta tässä kaveri sitten menee vaan erämaahan ja jää paikoilleen lopussa kuolemaan. Hiton toope! Se että pääosan esittäjä on vaan kerta kaikkiaan pässi, pudottaa ainakin tähdellä arviotani. Se että tästä tehdään jotain runollista taidetta on suorastaan naurettavaa. Puhtaasti henkilökohtainen mielipide enkä edes kuvittele, että muiden tarvitisi olla kanssani samaa mieltä.

  ***½ (aivan maksimi pääosan esittäjän idioottimaisuuden “kunnioittamisen” takia)

 6. Nyt Spini oot käsittänyt hieman väärin elokuvan sisällön ja rankaissut sitä siis väärin perustein. Tän kaverin idea oli nimenomaan irrottautuminen yhteiskuntarakenteista (ns. oravanpyörästä) täydellisesti, tavoitteenaan totaalinen vapaus järjestelmän kahleista ja arvoista ja toisaalta myös sen luomasta turvaverkosta. Vuorelle kiipeäminen tai napajäätikkömatka voi tosiaan palvella rajojen etsimistä ja puolivillaista seikkailunhalua, mutta ne eivät olleet McCandlessin tavoitteena. Jos vankilassa elinkautista lusiva kaveri suunnittelee pakoa, niin sanoisitko hänelle, että on typerää paeta, koska pääseehän tämä häkkilintu silloin tällöin lomille sieltä, jolloin vapaudennälän voi kätevästi tyydyttää? Ei ole ihan sama asia. McCandless koki olevansa henkisessä vankilassa ja mädänneiden arvojen puristuksessa ja halusi murtautua ulos sieltä, omalla tavallaan myös onnistuen siinä. Tän tyyppisestä aidon riippumattomasta vapaudesta aika moni haaveilee, mutta juuri kukaan ei sitä uskalla toteuttaa. Ja kuolema olisi yhtä hyvin voinut tulla kaupungissa liikenneonnettomuudessa tai missä tahansa muodossa. Siinä vaan kävi niin. Tää leffa kertoo pettymyksestä, henkisestä kapinasta, rohkeudesta ja oman polkunsa valitsemisesta ja on (myös) sisällöltään uskomattoman hieno saavutus.

 7. Tämä tuli tarkistettua ja kyllä tämä vaan on huiman hieno elokuva. Kaikki menee aika lailla nappiin Sean Pennin kätösissä, nice!

  *****

Leave a Comment