Poster for the movie ""

L’enfant de Kaboul

Director
Barmak Akram
Runtime
1 h 37 min
Release Date
29 April 2009
Languages
French
Country
 Afghanistan France
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Kabuli Kid alkaa kun taksikuski löytää autonsa takapenkiltä kapaloidun lapsen, äiti on jättänyt lapsensa taksiin tarkoituksella. Vastahakoisesti taksikuski joutuu ottamaan lapsen hoitaakseen kunnes äiti, tai muu ratkaisu tilanteeseen löytyy. Miehellä on jo omasta takaa velvollisuuksia riittämiin, ja rahaa ei näytä olevan yhtään ylimääräistä, mutta parhailla taidoillaan hän pienen pojan hoitaa.

Kabuli Kid on siis ikävästä aiheesta kertova elokuva, mutta ei ahdistava tai masentava. Lähinnä tulee surullinen olo siitä kun näkee missä kunnossa Kabul on, kontrasti omaan elinpiiriin on valtava. Ehkä juuri siksi hitaasti etenevä elokuva ei tuntunut pitkäveteiselle, kun tykkäsin katsoa millaisissa oloissa ihmiset elävät tuossa maailmankolkassa. Hienovaraisesti viitattiin kurjuuden syihin joissain kohtaa, mutta tarinan keskiössä oli kyllä koko ajan taksikuski ja hänen pieni hoidokkinsa.

Näyttelijäsuoritukset oli mukiinmeneviä ja mukava oli kuunnella muutakin kieltä kuin englantia. Ihan jees kokonaisuus, vaikka loppuu vähän kesken mielestäni.
***  Ingrid 7.2.2018

Leave a Comment