Killing Them Softly

Director
Andrew Dominik
Runtime
1 h 44 min
Release Date
30 November 2012
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Crime, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Alku vaikuttaa liian tavanomaiselta rikostarinalta ja vaikka näinhän se juonellisesti onkin, niin henkilöhahmot ovat hyvin rakennettuja ja ohjaus toimii sen verran hyvin että positiivinen fiilis tästä ehdottomasti jäi. Useita hyviä näyttelijäsuorituksia, joista erityisesti Brad Pitt ja James Gandolfini ansaitsevat maininnan. Dominikin uraa täytyy seurailla. Miehessä on potentiaalia.
***  Tipov 16.5.2013

Tyylikäs ja toimiva elokuva toimivalla ohjauksella. Ei kuitenkaan eitä mitään kovin ihmeellistä tai herätä kiihkeitä tunteita. Gandolfinin ja Pittin välillä on hyvää kemiaa, mikä on elokuvan parasta antia.
***  Puppe 20.3.2014

3 thoughts on “Killing Them Softly”

 1. Juonellisesti hyvin perinteinen stoori ja liian pitkät dialogikohtaukset tuovat miinusta. Pitt ja Gandolfini tosiaan vetävät hienosti keskinäiset kohtauksensa ja saavat homman toimimaan pitkissäkin otoissa. Dominikin ohjauksessa on tiettyä viehätystä ja melko hyvän pätkän hän saa kasattua yllä mainituista heikkouksista huolimatta. 3

  Reply
 2. Puolikas lisää arvosanaan. Tämän haluaa aina tasaisin väliajoin tsiigata ja viihdearvoa löytyy, samoin ohjauksen persoonallisuutta täytyy arvostaa. Tarinan rinnastukset (taustalla toistuvat uutiskatsaukset) jenkkikapitalismin olemukseen ja finanssikriisiin poliittisiin perusteisiin aukeavat hieman paremmin useamman katselun myötä. 3½

  Reply
 3. Ihan perusmukava, joskin hieman epätasainen, leffa,. Pittin ja Gandolfinin kohtaukset ovat rautaa, mutta sitten toisaalta muutamat vähän ylivedetyt kohtaukset saavat fiiliksen laskuun. Kuten Tipikin kirjoitti, niin varsinkin leffan alussa selkeästi haetaan analogiaa elokuvan tarinan sekä finanssikriisiin (ja jenkkihallituksen elvytyspaketin) kanssa. Enemmänkin itteäni ihmetyttää, miten ekalla katselukerralla tämä alleviivaus meni meikältä (muistaakseni) kokolailla ohi.
  ***

  Reply

Leave a Comment