Kramer vs. Kramer

Kramer vs. Kramer

Director
Robert Benton
Runtime
1 h 45 min
Release Date
18 December 1979
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Kramer vs. Kramer kertoo eroavasta pariskunnasta, ja erityisesti siitä miten suhde yhteiseen lapseen joutuu suureen muutokseen. Ero aiheena on ikävän tuttu monelle, ja ajattelin että leffan myötä voi olla itsellekin rankkoja viboja luvassa. Toisaalta odotukset oli kovat, erityisesti kun päärooleissa on valtavan lahjakkaat ja taitavat näyttelijät.

Lopputulema on se, että en tajua mille tämän leffan maine perustuu, tai sen kahmimat Oscarit. Aiheesta olisi saanut paljon enemmän irti, vai oliko aihe 70-luvun lopulla vielä niin arka että liian syvältä ei ole haluttu tonkia. Kyynelkanavat pysyivät kuivana eli ei koskettanut millään tapaa. En myöskään ymmärrä miksi osa kohtauksista oli niin teennäisiä, olisi näistä näyttelijöistä (Hoffman, Streep) saanut parempaakin irti. Huonoja eivät kumpikaan ole, sentään. Dustin pistää ehkä jollain tapaa paremmaksi.

Ikäväkseni en pysty antamaan kahta ja puolta tähteä enempää. Mielenkiintoista olisi kuulla mitä muut on tykänneet rainasta.
**½

2 thoughts on “Kramer vs. Kramer”

  1. Innostuin katsomaan tämän pitkästä aikaa, nuorempana tuli useinkin tsekattua. Ingridiltä yllättävän tiukka tuomio, itse pidän tätä hyvin laadukkaana leffana. Elokuvallisuutta puuttuu, mutta kässärissä ei ole juurikaan löysää ja Dustin Hoffman on erinomainen, kuten oikeastaan aina. En muista huonoa roolia mieheltä ikinä nähneeni. Streep on myös vahva pienemmässä sivuosassaan. Kässäri on uskottava ja kuvastaa osuvasti (ja tekoaikaan eli 70-luvulla varmasti myös hyvin ajankohtaista) perinteisen amerikkalaisen avioliiton ongelmallisia asetelmia, kun mies tekee uraa ja hellan ääreen pakotettu nainen turhautuu osaansa. Mielestäni kipeisiinkiin kohtiin yllettiin, joten pidän kyllä edelleen tästä kovasti. 3½

Leave a Comment