Poster for the movie ""

Manbiki kazoku

Director
Hirokazu Kore-eda
Runtime
2 h 01 min
Release Date
2 June 2018
Languages
Japanese
Country
 Japan
Genres
Drama, Crime

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Hirokazu Koreedan perhedraama on saanut vahvoja arvosteluja, joten odotukset olivat kohtuullisen korkeat. Ozu on selkeästi iso vaikuttaja Koreedalle ja arkirealistinen kuvaus keskittyy hyvin pitkälti näyttelijöiden ja elämän pienien hetkien ympärille. Tältä osastolta löytyvätkin elokuvan suurimmat vahvuudet. Tarinan kokonaisuus ei kuitenkaan ihan nivoudu uskottavaksi yhtälöksi ja se on tämän tyylisessä kerronnassa iso asia. Niukka kolmonen irtoaa siitä (ja kerronnan raskaudesta) huolimatta.
***  Tipov 30.12.2018

1 thought on “Manbiki kazoku”

  1. Koreeda kuvaa hienosti, realistisesti ja erittäin mielenkiintoisesti ihmisiä ja japanilaista kulttuuria. Minkäänlaista raskautta ei mielestäni ole havaittavissa, päinvastoin tuoretta ja mielenkiintoista näkökulmaa ihmisten perusarkeen. Harmittavasti kässäri ei ihan loppuun asti kanna ja tästä täytyy puolikas arvosanasta rokottaa.

    Erittäin suurella mielenkiinnolla siirryn katsomaan ohjaajan muuta tuotantoa, josta löytyy arvostetumpiakin teoksia, vaikka tämä onkin ainoa leffa, mistä mies on Oscar-ehdokkuuden napannut.

    *** 1/2

    Reply

Leave a Comment