Natural Born Killers

Director
Oliver Stone
Runtime
1 h 59 min
Release Date
25 August 1994
Languages
English, , Japanese
Country
 United States of America
Genres
Crime, Drama, Thriller

Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipi

Tiukka pätkä, joutu katsomaan ruotsinkielisillä tekstityksillä ku DVD-julkaisun suomitekstit on ajoitettu väärin, enkkuja ei löydy ja ei pystyny pitää volaa niin kovalla et olis dialogista saanu täysin selvää, toi hassua lisäväritystä katseluun, yllättäen ruotsikin kyllä tuki melko hyvin ymmärtämistä.
****  Puppe 2.7.2010

Mun Naturalin tekstitys kyl toimii. Onko sulla Pöppi suomi- vai enkkujulkaisu? Itellä on kotimainen ja siinä tosiaan tekstit toimii. Viis tähteä tälle kulttipalalle. Puhtaasti ohjauksen näkökulmasta katsottuna ehkä jopa Stonen paras työ.
*****  Tipov 2.7.2010

2 thoughts on “Natural Born Killers”

  1. Melkoista tykitystä leikkauksen suhteen. Hieman olisi ehkä voinut rauhoittaa välillä menoa, jotta olisi saanut kontrastia rytmitykseen. Todella persoonallinen keitos tyylillisesti kun mustavalkokuvasta mennään väriin vähän väliä ja hidastusta ja vinoa kamerakulmaa heitetään sekaan niin että heikompaa hirvittää. Tarina kuitenkin juoksee taustalla koko ajan ja henkilöhahmot ovat äärimmäisen värikkäitä. Erityisesti Rodney Dangerfieldin näyttelemä sikaileva isäpappa on omaan makuuni tarpeeksi groteski. Tuo kyseinen perhekohtaus irvailee muutenkin erinomaisesti valmiiksi nauretuille taustoille. 4.5

    Reply
  2. Natural Born Killers on pitkään keikkunut arvosanan puolesta täyden femman tuntumassa ja kyllä se lopulta täytyy myöntää. Ohjauksen puolesta tämä on Oliver Stonen uran innovatiivisin, rohkein ja monella tapaa myös onnistunein teos. Woody Harrelson tekee elämänsä roolin ja Juliette Lewis on myös erinomainen. Monista hienoista sivurooleista Robert Downey juniorin vimmainen suoritus täytyy ehdottomasti nostaa esiin. Tom Sizemore on myös vahva.
    Musiikit, äänisuunnittelu ja leikkaus toimivat pääosin loistavasti, vaikka välillä tosiaan pieni rauhoittaminen olisi voinut olla paikallaan. Sisällön osalta sävyä vaihdetaan erittäin onnistuneesti armottoman satiirin ja väkivaltaisen sarjamurhaleffan välillä, ja elokuva laittaa viihdyttämisen vastapainoksi myös ajattelemaan asioita uudelta kantilta. 5

    Reply

Leave a Comment