Poster for the movie ""

Dances with Wolves

Director
Kevin Costner
Runtime
3 h 01 min
Release Date
9 November 1990
Languages
English
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Adventure, Drama, Western

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Uskomaton suoritus Kevin Costnerilta, joka sekä ohjasi, että näytteli pääroolin tässä eeppisessä lännentarinassa, joka valottaa hienolla tavalla intiaanien ja valkoihoisten kulttuurien katkeraa törmäyskurssia, joka johti lopulta intiaanien villin ja vapaan elämäntavan tuhoutumiseen. Michael Blaken upea kässäri on kaiken perusta ja Dean Semler tekee kuvaajana jälleen kerran erinomaista työtä. Erittäin hieno ja arvokas tarina, joka jää ikuisesti elokuvahistoriaan.
*****  Tipov 15.4.2017

4 thoughts on “Dances with Wolves”

 1. Eikö tää ole pidempi kuin tuo mainittu 3h 1min? Ainakin se ainoa oikea, eli pitkä versio. Aivan huikeahan tämä on ja listalla korkealla vaikka hetkeen en olekaan nähnyt.

  Reply
 2. Aika legendaaristen leffojen arviointeja puuttunut sivustolta. Dances with Wolves on vankka teos, joka pitäis kyllä kattoa pitkästä aikaa uudestaan. “Sir knight? I’ve just pissed in my pants… and nobody can do anything about it.”
  ****

  Reply
 3. Näin nyt vasta ensimmäistä kertaa Director`s cutin, joka on siis noin 40 minsaa pidempi kuin alkuperäinen julkaisu. Vaikea sanoa kumpi versio on lopulta parempi. Molemmissa on puolensa. Pidempi versio on rakenteellisesti hieman eheämpi, mutta rytmitys taas ehkä toimii vähän paremmin lyhyemmässä. Molemmat puoltavat paikkaansa. On kyllä hieno ja vaikuttava elokuva kaikin tavoin. Oscareita paukahti aikanaan 7 kappaletta ja joukossa olivat kaikki tärkeimmät pystit näyttelijäpalkintoja lukuun ottamatta. 5

  Reply

Leave a Comment