Poster for the movie ""

Nocturnal Animals

Director
Tom Ford
Runtime
1 h 56 min
Release Date
4 November 2016
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, Thriller

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tom Fordin kauan odotettu toinen ohjaus on vihdoin saapunut. Hienoja tunnelmia, hyviä näyttelijäsuorituksia ja rankkoja tunteita on tarjolla. Aivan samaa kerronnallista eheyttä ja visuaalista tyylikkyyttä tämä ei tavoita kuin Single Man, mutta se olisikin liikaa vaadittu. Erinomainen elokuva on kysymyksessä.
****  Tipov 7.12.2016

8 thoughts on “Nocturnal Animals

 1. Tyylikäs, tunnelmallinen, rankka ja painostava elokuva väkivallasta, rakkaudesta, kostosta ja hyvityksestä. Jake Gyllenhaal on hyvä pääroolissaan, mutta mielestäni Michael Shannon tekee mieleenpainuvimman roolin etsivä Bobby Andesin roolissa. Hieman yllättäen kuitenkin Aaron-Taylor Johnson nappasi Golden Globen parhaasta sivuosasta.

  Käsikirjoitus, ohjaus, erittäin tunnelmallinen musiikki, jonka on säveltänyt sama jousivirtuoosi kuin A Single Maninkin (Abel Korzeniowski) ja tiivis tunnelma tekevät tästä yhden vuoden parhaista leffoista.

  ****

 2. Oscarit korjasivat hieman sivuosatilannetta ja Michael Shannon sai ehdokkuuden Aaron-Taylor Johnsonin nenän edestä…

 3. Hyvä leffa, jonka alkutekstit oli vähintäänkin hämmentävät. Ford luo vahvan tunnelman, jota erinomaiset näyttelijäsuoritukset tukevat. Michael Shannonin sheriffi on kaikessa kliseydessään loistava. Tästä jäi vahva halu nähdä pian uudestaan, joka on tietysti aina hyvä merkki.
  ***½

 4. Toisella katselulla vielä parani entisestään. Jake Gyllenhaalin, Michael Shannonin ja Aaron-Taylor Johnsonin lisäksi Amy Adamsin rooli on oikein mainio. Tom Ford loistaa ohjaajan pallilla elokuvan jokaisella osa-alueella ja vaikuttava musiikki yhdessä hienon kuvakerronnan kanssa tekevät tästä elokuvasta mestariteoksen.

  Maltan tuskin odottaa Fordin seuraavaa leffaa! Aihe on kuulemma jo tiedossa ja ohjaaja lupailee sitä vuodelle 2019, jotta leffafanien ei tarvitse odottaa jälleen seitsemää vuotta, kuten kahden ensimmäisen leffan välillä.

  **** 1/2

 5. En kiistä etteikö olisi laadukas leffa, mutta ei vain oikein mun tyylinen. Ideallisesti jotain tästä puuttuu ja siksi jää vähän vaisuksi.

  ***

 6. Leffa naulaa penkkiin ensi metreillä, eikä katsoja tiedä mitä odottaa seuraavaksi. Hyviä näyttelijäsuorituksia kauttaaltaan. Shannon sheriffinä loistava. Fordissa taitaa olla Tarantinoa siinä mielessä, että saa näyttelijöistä parhaan ja ylikin irti. ****

 7. Toisen katselun myötä puolikas lisää arvosanaan. Ford on tunnelman luonnin suhteen huikea mestari ja miehen tyylitaju paistaa läpi kaikesta toteutuksesta. Tarinan intensiteetti on paikoin todella vahva. Kirjan visualisoidun tarinan kautta Gyllenhaalin hahmo kertoo kokemuksistaan ja suhteestaan vaimoonsa ja tätä kautta tapahtumat ja fiktiivisen tarinan hahmot saavat erittäin moniulotteisia tulkintoja. 4½

Leave a Comment