Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood

Director
Quentin Tarantino
Runtime
2 h 41 min
Release Date
25 July 2019
Languages
English, Italian, Spanish
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Drama, Comedy, Action, Crime, Western

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Tätä oli pitkään odotettu! Neljä vuotta Hateful Eightin valtavan pettymyksen jälkeen Quentin Tarantino on ilmiselvästi sisäistänyt itseensä kohdistuvan kritiikin ja ottanut opikseen.

Vuoteen 1969 ajoittuva elokuva kertoo hiipuvan näyttelijän (Leonardo DiCaprio) ja tämän stuntmiehen (Brad Pitt) ystävyydestä ja edesottamuksista Hollywoodin kultakaudella. Elokuva sekoittaa faktaa ja fiktiota, mikä herättää varmasti keskustelua. Leffa lainaa ja kopioi pop-kulttuuria sangen tyylikkäästi. Katselukokemus on hyvin miellyttävä, joskin tästä varmasti olisi helppo nipistää puolisen tuntia, mutta näemmä maailman parhaimmatkaan kyvyt eivät aina ole valmiita tappamaan rakkaita otoksiaan.

Hollywood on puhdasta viihdettä ja Hateful Eightin itsetietoinen, mulkvistimainen tarantinomaisuus on vaihtunut kypsempään itseilmaisuun. Tässä on selkeästi enemmän Pulp Fictionin ja Jackie Brownin lämpimiä ja hauskoja sävyjä sekä tunnelmaa. Musaraita pauhaa tutun tyylikkäästi ja meininki säilyy hyvänä alusta loppuun.

Ehdottomasti hieno kokemus ja Tarantino näyttää, että pystyy vielä muuntautumaan ja välttämään turmion tien. Viime aikoina on ollut käynnissä valtava huhumylly, että mies on lopettamassa leffatouhut hiljalleen. Tosin mies on kiinnostunut Star Trek -elokuvan ohjaamisesta ja kaiketi kolmannesta Kill Billistäkin. Toivoisin, että mies hylkäisi kaikki moiset suunnitelmat ja tekisi vielä jonkin hieman raskaamman aiheen elokuvan (tietty tarantinomaisella kepeydellä höystettynä).
****  Puppe 17.8.2019

1 thought on “Once Upon a Time in Hollywood”

  1. Tämä tosiaankin palautti uskoa Quentiniin ja toivotaan että jatkoa seuraa. Yllättävän verkkaisella temmolla mies tarinaa kuljettaa, mutta mikäs siinä kun tunnelma pysyy kiinnostavana. Caprio ja Pitt onnistuvat rooleissaan muun porukan mukana. Ajankuvan suhteen on tehty paljon töitä ja tulos on mainio. Mihinkään realismiinhan tässä ei varsinaisesti pyritä, koska kyseessä on niin sanottu vaihtoehtoinen todellisuus, mutta pidin kyllä leffaan luodusta fiiliksestä. 3½

Leave a Comment