Platoon

Director
Oliver Stone
Runtime
2 h 00 min
Release Date
18 December 1986
Languages
English, Tiếng Việt
Country
 United Kingdom United States of America
Genres
Action, Drama, War

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Erittäin hyvä ja poikkeavakin sotakuvaus, tää klassinen klassikkopätkä joka soi eri otteissa, sopii kyllä leffaan ja on fantastisen kuuloista. Adagio for Strings kyseessä.
****½  Puppe 10.6.2010

On tää kyllä todella vankka paketti. Sadan joukko selviö.
*****  Tipov 30.6.2010

Hieman menettänyt parasta hohtoaan vuosien saatossa ja tippuu listalta. Väkevä sotakuvaus toki, vaikka pieneen ylidramatisointiin välillä lipsahdetaan.
****  Tipov 21.10.2013

3 thoughts on “Platoon”

 1. Raskaampi setti kuin muistin. Ihan ei minun lempi elokuviin mene genressään, vaikka taso on kyllä korkealla tässä leffassa monessa mielessä. Jotenkin en päässyt (Charlie Sheen) päähenkilön persoonaan kiinni…hahmo ei minusta ole oikein uskottava. Muut pääroolit on OK, mutta kukaan ei varsinaisesti nouse muiden yli. Sen sijaan erityismaininta siitä miten hyvin leffassa kuvattiin viidakossa rypemisen raskautta, pääsi kyllä heti ensiminuuteilta asti fiilikseen mukaan. Polttomuurahaiset ja nestehukka tuli koettua kotisohvalla asti. Tarina etenee leffassa hyvin, ja uskottavan näköistä on jälki, eli ei ole turhaan suosiota niittänyt.

  4

  Reply
 2. Vahva tarina, joka ei sorru turhaan patriotismiin, vaan keskittyy sodan raakuuteen ja inhimilliseen kärsimykseen. Suorastaan harvinaista on sotilaiden keskinäisen vihanpidon kuvaus, joka on tässä ihan keskeinen osa juonta. Dafoe ja Berenger ovat erinomaisia omissa rooleissaan ja mielestäni myös Sheen onnistuu pääosassa.
  Pieni kupru on Eliaksen (Dafoe) kuoleman kuvaus tavallaan kahteen kertaan. Pelkästään toinen olisi riittänyt. Iso kupru on puolestaan loppuratkaisu, jossa haetaan liian epäuskottavaa paha saa palkkansa -ratkaisua. Tämä ei sovi leffan muutoin armottomaan realismiin.
  Tämä oli siitä huolimatta Oliverin kultakautta ohjaajana ja hienolla temmolla ja taidolla hän omakohtaisiin kokemuksiin pohjaavaa sotakuvaustaan kuljettaa. 4½

  Reply

Leave a Comment