Poster for the movie ""

Portrait de la jeune fille en feu

Director
Céline Sciamma
Runtime
1 h 59 min
Release Date
17 June 2019
Languages
Italian, French
Country
 France
Genres
Drama, Romance

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Nuoren naisen muotokuva on kuvallisesti tyylikäs elokuva, jonka lavastus ja puvustus ovat loistavaa tasoa. Adele Haenel ja Noemie Merlant vakuuttavat pääosissa nuorina naisina, jotka kokevat hetken aikaa vahvaa yhteyttä olosuhteissa, joiden he tietävät sotivan mahdollista suhdettaan vastaan. Ohjaaja Celine Sciamma on valinnut kerrontaan verkkaisen, maalailevan rytmin, joka toimii välillä hienosti, mutta välillä taas puuduttavan puoleisesti.
***  Tipov 3.1.2020

1 thought on “Portrait de la jeune fille en feu”

  1. Ranskalaisen Céline Sciamman elokuva hidastempoinen 1700-luvun loppuun sijoittuva elokuva tuntuu alkuunsa hieman pitkästyttävältä, mutta onneksemme tunnelma tiivistyy kovasti loppupuolella.

    Noémie Melartin hienosti tulkitsema taidemaalari Marianne saapuu saaressa sijaitsevalle kartanolle projektinaan maalata känkkyilevästä neitokaisesta potretti häitä varten. Sciamman käsikirjoitus on mainio ja moni palanen loksahtaa oikein mukavasti kohdilleen (ellei jopa liian kivasti).

    Intensiivinen loppupuoli pitää tiukasti otteessaan ja nostaa elokuvan erittäin hienoksi teokseksi. Täytyypä seurata ohjaajaa!
    ****

    Reply

Leave a Comment