Prisoners

Prisoners

Director
Denis Villeneuve
Runtime
2 h 33 min
Release Date
21 September 2013
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama, Thriller, Crime

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Villeneuven sieppaustrilleri ei kenties ole aihepiiriltään valtavan originelli, mutta tarina kerrotaan hienosti ja henkilöhahmoihin saadaan lihan tuntua. Tunnelmallinen ja hyvin toteutettu leffa kaikin puolin.
***½  Tipov 10.7.2015

3 thoughts on “Prisoners”

  1. Erittäin vakuuttava trilleri tämän hetken ehkä lupaavimmalta ohjaajalta. Aihe ei todellakaan ole originelli, kuten Tipi mainitsikin, mutta Villeneuvella on upea taito viedä juonta eteenpäin niin, että tarina tuntuu tuoreelta ja katsojan mielenkiinto pysyy koko ajan yllä. Kaveri saa myös useasti upeat roolisuoritukset irti näyttelijöistään, eikä Prisoners tee poikkeusta tähän. Hugh Jackmania ja varsinkin Jake Gyllenhaalia oli todella ilo seurata ruudulta. Loppu ei ehkä ihan yhtä hyvin toiminut kuin muu leffa, mutta sekin oli vain pieni miinus muuten maukkaassa katseluelämyksessä.
    ****

  2. Jännittävä ja tiivistunnelmainen leffa, jossa ohjaus, kässäri ja hienot näyttelijäsuoritukset osuvat kohdilleen.

    *** 1/2

  3. Kolmannen katselun jälkeen irtoaa jo huimat tähditykset. Ihailua herättää nimenomaan Villeneuven kyky rakentaa jännitystä ja toimivia kohtauksia siten, että jännite pysyy jatkuvasti korkealla. Hugh Jackman on ladannut rooliinsa mahtavan sisäisen raivon ja tekee uransa hienoimman suorituksen machoilevana perheenisänä, jonka selviytymistaidot joutuvat äkisti arvaamattomaan puntariin. Paul Danoa ei vielä ole mainittu ja hän on myös loistava. Viihdeleffana tämä toimii äärimmäisen hyvin, vaikka juonessa ehkä muutama ylimääräinen käänne onkin. 4½

Leave a Comment