Queen of the Desert

Director
Werner Herzog
Runtime
2 h 08 min
Release Date
3 September 2015
Languages
English
Country
 Morocco United States of America
Genres
Drama, History

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Queen of the Desert kertoo Gertrude Bellistä, joka oli muun muassa tutkimusmatkailija, poliittinen virkailija ja kirjailija, joka vaikutti ilmeisesti paljonkin Iso-Britannian siirtomaapolitiikkaan 1900-luvun alussa. Hän vaikutti ja matkasi lähinnä Lähi-idässä ja sinne leffakin siis suurimmalta osin sijoittuu. Historian takia en leffaa kuitenkaan katsonut, vaan ihan viihteenä, eikä tämä mikään dokumentti siis ollutkaan.

Tätä leffaa katsoessa tuli tunne että ohjaajalla oli kova tarve saada Bellin tarina kerrottua, ja tuoda mahdollisimman paljon historiaa mukaan, mutta ehkä nyt oli liikaakin yritystä pelissä. Itselleni välittyi kiireen tunne ja jotenkin juonenkäänteet ei soljuneet eteenpäin toivotulla tavalla. Näyttelijät pärjäsivät rooleissaan hyvin, joskin Kidmanin ja Francon romanssi jäi jotenkin vaisuksi. Suuri tunteenpalo jäi tuntematta koti sohvalla, mikä on mielestäni henkilökemioiden kohtaamattomuutta. Kidmania on hieman outo katsella nykyisessä ulkomuodossaan, mutta plastiikkakirurgia ei ole vienyt kokonaan hänen viehätysvoimaansa, ainakaan vielä.

Ei tämä nyt ihan ollut mitä odotin, mutta taas kerran visuaalinen puoli pelasti jotain viihde arvon kannalta. Aavikkokin voi olla kaunista katsottavaa.
**  Ingrid 12.5.2016

2 thoughts on “Queen of the Desert”

  1. Herzogin aavikkovaelluksessa Nicole Kidman tulkitsee tosipohjaisesti brittinaista, joka ymmärsi ja sympatiseerasi beduiinien hiekanpölyistä elämäntapaa. Kauniita kuvia on paikoin tarjolla, mutta sisältö pysyy pinnallisena tyhjäkäyntinä, eikä henkilöihin löydy eläväistä otetta. 2

    Reply
  2. Olen joskus lukenut Gertrude Bellin huikean tarinan, joten leffa kiinnosti paljon jo tämän pohjalta. Vaikka kovin aihepiiristä pidänkin ja aavikon kuvaukset ovat paikoin hienoja, jää tarina auttamattoman vajaaksi. Ainakin tunti lisää olisi vaadittu syvällisempään kerrontaan. En oikein myös Nicole Kidmania olisi toivonut nimirooliin tähän, joku hänessä tässä pahasti tökkii, enkä puhu vain plastiikkakirurgiasta, vaikka en voikaan käsittää miksi nuo monet Hollywoodin ikääntyvät naiset pilaavat mokomalla ulkomuotonsa. No näin tuntuu tekevän toki moni nuorikin. Pahasti jäädään jälkeen hieman samaan aihepiiriin viittaavasta suuren mestarin David Leanin teoksesta Lawrence of Arabia, mutta sen nyt ymmärtääkin. Ainekset olisi toki ollut paljo paljon parempaankin.
    **½

    Reply

Leave a Comment