Raging Bull

Director
Martin Scorsese
Runtime
2 h 09 min
Release Date
14 November 1980
Languages
English
Country
 United States of America
Genres
Drama

Ingrid
Konda
Masa
Orno
Puppe
Spini
Tane
Tipov
U-Uu

Monen vuoden tauon jälkeen oli nautinto katsoa. Sanosin että tää on jopa De Niron uran paras roolisuoritus, mikä on miehen meriitit huomioon ottaen paljon sanottu. Pescin kanssa vedetyt dialogit on ihan legendaarisia ja muutenkin piirtää mahtavan henkilökuvan mustasukkasesta, kireästä ja jankkaavasta hermokimpusta. Realistisuudesta kehutut nyrkkeilykohtaukset ei todellakaan oo realistisia, mutta silti fantastinen elokuva, joka ei todellakaan oo kaukana 100 joukosta. Itse asias vähän outoa että kenelläkään meistä ei oo tätä listalla.
****  Tipov 16.11.2010

Jopa Rockyä härskimmin ylimenevät närkkeilykohtaukset. Jotkut kuulemma arvostavat niitä tässä realismin takia. Say what?!
***½  Puppe 20.2.2013

2 thoughts on “Raging Bull”

  1. Annan tälle 5 tähteä, vaikka nyrkkeilykohtauksissa vedetään välillä överiksi. Dialogin puolesta tässä on melkeinpä leffahistorian hienoimpia kohtauksia kun La Mottan veljekset sanailevat ja jankuttavat keskenään. Nämä ovat niin luonnollisen ja silti kiinnostavan tuntuisia keskusteluja, että hämmästellä täytyy. De Niron absoluuttinen heittäytyminen rooliinsa on mahtavaa katsottavaa (mieshän tunnetusti lihotti itseään loppuosaa varten noin 30:nen kilon verran) ja tämä suoritus menee itsellä top-5 rooleihin kautta aikojen. Pesci on myös tapansa mukaan loistava, samoin Frank Vincent. Hieno, aidon makuinen elokuva todella epätäydellisestä, ristiriitaisesta persoonata nimeltän Jake La Motta. 5

    Reply
  2. Tarkistin tän jälleen, mutta ei tästä kyllä täydellistä leffaa saa tekemälläkään, vaikkakin erinomainen elokuva on kyseessä. Yhtään torjuttua iskua en laittanut merkille monista nyrkkeilykohtauksista. Myös kohtaus, missä La Motta antaa Sugar Rayn painaa vapaasti sen minkä jaksaa menee täydellisesti överiksi. Herkullista kyräilyä, sanailua ja mustasukkaisuutta leffasta kyllä löytyy. Kuvaus ei mielestäni ole saamansa hehkutuksen arvoista. Kiikun kaakun pitäisikö puolikkaalla nostaa arvosanaa, mutta pitäydyn ainakin vielä vanhassa.

    *** 1/2

    Reply

Leave a Comment